ΔΙΕΘΝΗ

Σε πολιτική φυλακή για ορμονοθεραπεία ο πρώην στρατιώτης Μάνινγκ

σε-πολιτική-φυλακή-για-ορμονοθεραπεί-353166

Σε πολιτική φυλακή αναμένεται να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του ο πρώην στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ καθώς το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταφοράς του, προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία με ορμόνες για να ζήσει ως γυναίκα με το όνομα Τσέλσι.

Αν ολοκληρωθεί η μεταγωγή, θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αμερικανός καταδικασμένος για θέματα εθνικής ασφαλείας μεταφέρεται σε πολιτικές φυλακές.

Ο Μάνινγκ, πρώην αναλυτής πληροφοριών, είχε καταδικαστεί τον περασμένο Αύγουστο σε 35 χρόνια φυλάκιση επειδή διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks περισσότερους από 700.000 διαβαθμισμένους φακέλους, βίντεο από το πεδίο της μάχης και διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του ο Μάνινγκ είχε αποκαλύψει την πρόθεση του να αλλάξει όνομα το όνομά του σε Τσέλσι Μάνινγκ καθώς και να ακολουθήσει ορμονοθεραπεία προκειμένου να ζήσει στο εξής ως γυναίκα.

Η περίπτωση Μάνινγκ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ καθώς οι τρανσέξουαλ δεν επιτρέπεται να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό και το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν παρέχει τέτοια θεραπεία. Ωστόσο η υπηρεσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να διώξει τον καταδικασμένο στρατιώτη ενώ εκείνος εκτίει την ποινή του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου