ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός εκατομμυριούχος κρατούσε αιχμάλωτες 9 γυναίκες σε χαρέμι

βρετανός-εκατομμυριούχος-κρατούσε-α-348799

Ένα σύγχρονο χαρέμι κατηγορείται ότι διατηρούσε στην έπαυλή του στο ισπανικό θέρετρο Μαρμπέλα πάμπλουτος Βρετανός ο οποίος είχε αποκτήσει επτά παιδιά με εννέα γυναίκες τις οποίες κρατούσε επί χρόνια χωρίς τη θέλησή τους.

Οι 56χρονος Σόχα Σοχάι, Ιρανικής καταγωγής, φέρεται να είχε γνωρίσει τις περισσότερες ερωμένες του στο Λονδίνο και τις έπειθε να εγκατασταθούν στην έπαυλή του στην Ισπανία, λέγοντάς τους ότι είναι μεγιστάνας των πετρελαίων και φίλος του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι εννιά γυναίκες, ηλικίας από 23 ως 36 ετών, με όνειρα να κάνουν καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ υποστηρίζουν ότι ο Βρετανός, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι υφίσταντο απειλές και σωματική βία ενώ επιτρέπονταν να βγαίνουν από το πολυτελές παλάτι αραβικού στιλ (το οποίο ο μεγιστάνας νοίκιαζε έναντι 11.000 ευρώ το μήνα) μόνο συνοδεία οδηγών και ειδικής ασφάλειας και υπό τον προϋπόθεση ότι ο Σοχάι γνώριζε πού ακριβώς πήγαιναν και τι ώρα θα επέστρεφαν.

Ο εκατομμυριούχος, ο οποίος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία μιας εκ των γυναικών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

Ο Σόχα είχε αποκτήσει με τις γυναίκες 7 παιδιά ηλικίας από 9 μηνών έως 7 ετών, ενώ σύμφωνα με την ισπανική El Mundo κάποιες από τις γυναίκες κρατούνταν αιχμάλωτες έως και πέντε χρόνια.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες εργάζονταν στις επιχειρήσεις του και συναινούσαν στις σεξουαλικές επαφές μαζί του.

Υπαινίχθηκε, μάλιστα, ότι έπεσε θύμα κλοπής από εκείνες και ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει την απώλεια λιρών, κοσμημάτων, έργων τέχνης και περσικών χαλιών. Υπέρ του τάχθηκε και ένας από τους εργαζόμενους στην έπαυλή του, που δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Diario Sur ότι δεν πιστεύει πως οι γυναίκες κρατούνταν παρά τη θέλησή τους. Οι γείτονες πάντως ανέφεραν ότι δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε στο «χρυσό κλουβί».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου