ΔΙΕΘΝΗ

Εκτελέστηκε ο Κινέζος που κρατούσε αιχμάλωτες έξι γυναίκες

εκτελέστηκε-ο-κινέζος-που-κρατούσε-αι-485759

Εκτελέστηκε στην Κίνα ο 36χρονος που είχε προκαλέσει σάλο μετά την αποκάλυψη ότι σκότωσε δύο από τις έξι γυναίκες που κρατούσε σε απομόνωση, σε μια υπόγεια φυλακή και τις χρησιμοποιούσε σαν σκλάβες. Τα εγκλήματα του Λι Χάο, που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2011, είχαν προκαλέσει σοκ στην κινεζική κοινή γνώμη, κυρίως διότι οι απαγωγές γυναικών στην Κίνα αποτελούν μάστιγα.

Ο Χι κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της επαρχίας Χενάν για «ανθρωποκτονίες, βιασμούς, παράνομη κράτηση, μαστροπεία και πώληση πορνογραφικού υλικού», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Εκτελέστηκε σήμερα βάσει του νόμου αφού συναντήθηκε με τους συγγενείς του στη φυλακή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο της πόλης Λουογιάνγκ, χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο θανατώθηκε.

Ο Λι είχε σκάψει ένα μπουντρούμι 20 τετραγωνικών μέτρων κάτω από το υπόγειο μιας κατοικίας την οποία είχε αγοράσει στην Λουογιάνγκ. Εκεί κρατούσε τα θύματά του, ηλικίας 16 με 23 ετών, για διάστημα 2 ως 21 μηνών, στη διάρκεια των οποίων τα οποία βίαζε επανειλημμένα.

Στον ιστότοπο της Ημερησίας του Λαού αναφέρεται ότι ο Λι είχε εξωθήσει πέντε από τις γυναίκες αυτές στην πορνεία, αναγκάζοντάς τις να εργαστούν σε μπαρ ή αίθουσες μασάζ.

Ο καταδικασθείς είχε αναγκάσει τρεις από τις γυναίκες να συμμετάσχουν στη δολοφονία των δύο άλλων, μία εκ των οποίων στραγγαλίστηκε και η άλλη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Μία γυναίκα που συμμετείχε στις δύο δολοφονίες καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ οι άλλες αφέθηκαν ελεύθερες με αναστολή.

Ο Λι επίσης βιντεοσκόπησε πορνογραφικό υλικό με τις γυναίκες αυτές, ενώ τις ανάγκασε να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες.

Παντρεμένος και πατέρας ενός γιου, ο Λι Χάο συνελήφθη όταν μια από τις γυναίκες κατάφερε να δραπετεύσει και τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Για να δικαιολογήσει την απουσία του δύο εβδομάδες τον μήνα, τις οποίες περνούσε με τις γυναίκες που κρατούσε, ο Λι έλεγε στη γυναίκα του ότι εργαζόταν ως νυχτοφύλακας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου