ΔΙΕΘΝΗ

Καθαρίστρια πέταξε κατά λάθος τμήμα έργου τέχνης

καθαρίστρια-πέταξε-κατά-λάθος-τμήμα-έ-226152

Κατά λάθος φαίνεται πως πέταξε μια καθαρίστρια σύγχρονα έργα τέχνης που αποτελούσαν τμήμα μιας έκθεσης στη νότια Ιταλία.

Η καθαρίστρια πέταξε έργα φτιαγμένα από εφημερίδες και χαρτόνι, καθώς και μπισκότα που ήταν διάσπαρτα στο δάπεδο, ως μέρος της έκθεσης Sala Murat.

Ο Λορέντζο Ρόκα, της εταιρείας καθαρισμού Chiarissima, δήλωσε πως η ανώνυμη καθαρίστρια, έκανε «απλά τη δουλειά της».

Πρόσθεσε επίσης πως η ασφάλεια της εταιρείας του θα καλύψει την αξία του έργου, που εκτιμάται περίπου στα 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η ασφάλεια παρατήρησε πως έλειπε μια σειρά από στοιχεία του έργου, όταν άνοιξε το χώρο, στην επαρχία του Μπάρι, την Τετάρτη το πρωί.

Αργότερα προέκυψε πως η καθαρίστρια μάζεψε τα κομμάτια, νομίζοντας πως ήταν σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι εργαζόμενοι της έκθεσης.

«Προφανώς λυπούμαστε πάρα πολύ για ότι έγινε» δήλωσε ο επίτροπος μάρκετινγκ της πόλης, Αντόνιο Μαρία Βασίλε.

«Είναι σαφές πως η καθαρίστρια δεν κατάλαβε πως πέρασε δύο έργα. Αυτό όμως είναι ένα μήνυμα προς τους καλλιτέχνες που θα έπρεπε να ερμηνεύουν καλύτερα το νόημα της σύγχρονης τέχνης, που πρέπει να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια θα καλύψει τη ζημιά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης πετάγεται κατά λάθος από μια καθαρίστρια.

Το 2001, μια εγκατάσταση του Damien Hirst, στη γκαλερί Eyestorm του Λονδίνου, που αποτελούνταν από μια συλλογή με μπουκάλια μπίρας, φλιτζάνια καφέ και γεμάτα τασάκια, πετάχτηκαν από καθαρίστρια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου