ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 7 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο του Πράτο

ιταλία-7-νεκροί-από-πυρκαγιά-σε-εργοστά-556953

Για τουλάχιστον επτά νεκρούς εργάτες κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ρούχων κινεζικής ιδιοκτησίας στην βιομηχανική πόλη Πράτο της Τοσκάνης.

Οι εργάτες φαίνεται πως παγιδεύτηκαν σε χώρο όπου κοιμόταν με μικρά διαμερίσματα που χωρίζονταν από χαρτόνι και βρισκόταν πάνω από μια αποθήκη.

Ο πρόεδρος της περιφέρειες της Τοσκάνης μίλησε για “ντροπή”. “Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτή την πραγματικότητα γι’ αυτό που είναι: η μεγαλύτερη συγκέντρωση παράνομης απασχόλησης στη βόρεια και κεντρική Ιταλία”.

Πλάνα που ανέβηκαν στην ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Il Tirreno δείχνουν πέντε πληρώματα της πυροσβεστικής που μάχονται με τις φλόγες σε ένα χώρο που μοιάζει με αποθήκη ενώ καπνός βγαίνει από το κτίριο.

Η βιομηχανική περιοχή Μακρολότο του Πράτο, ακριβώς έξω από τη Φλωρεντία, είναι γνωστή για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις χονδρικής και τα εργαστήρια που ανήκουν σε Κινέζους και τα οποία φτιάχνουν φτηνά ρούχα που προορίζονται για την εξαγωγική αγορά καθώς και για διάσημες αλυσίδες λιανικής.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου