ΔΙΕΘΝΗ

Έρχονται οι «Ρόμποκοπ» στον Αμερικανικό Στρατό (Βίντεο)

έρχονται-οι-ρόμποκοπ-στον-αμερικαν-218626

Οι υπερ-στρατιώτες θα εμφανιστούν στον Αμερικανικό Στρατό το 2018, προκειμένου έτσι να μην καταγράφουν απώλειες σε ενέδρες και σε κτυπήματα από ελεύθερους σκοπευτές. Παράλληλα η εξάρτηση που θα φέρουν θα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος. Με την εξέλιξη αυτή δεν θα έχουν θύματα σε περιοχές όπου ενεργούν, όπως είναι το Αφγανιστάν.

Η παραπάνω είδηση δόθηκε από την Ουάσιγκτον κατά την παρουσίαση του προγράμματος ARES και αφορούσε την ασφαλή μεταφορά φορτίων στο πεδίο της μάχης. Όπως ειπώθηκε η στρατιωτική αυτή θωράκιση θα είναι τύπου “Iron Man” και το όλο πρόγραμμα θα είναι υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) .

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Ουίλιαμ McRaven τα εν λόγω τρία απενεργοποιημένα πρωτότυπα, γνωστά στην στρατιωτική διάλεκτο ως (Tactical Assault Suit Light Operator) του προγράμματος TALOS , αναμένονται να συναρμολογηθούν και να παραδοθούν τον Ιούνιο. Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σημείωσε με έμφαση ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτησης του μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή το επόμενο καλοκαίρι!

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί να αξιολογηθεί η τεχνολογία με στόχο την εκμετάλλευση του εν λόγω συστήματος από τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις τον Αύγουστο το 2018. «Το ’’κοστούμι’’ αυτό , αν κατασκευασθεί σωστά, θα δώσει μια επαναστατική δυνατότητα επιβίωσης και ικανότητας στα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Mc Raven κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ’’Ειδικών Επιχειρήσεων, χαμηλής έντασης στο νέο πεδίο συγκρούσεων’’ . Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης.

«Η ιδέα για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ήρθε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ένα μέλος των αμερικανικών «δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ εισερχόταν στην πόρτα του ενός ύποπτου τρομοκράτη» δήλωσε ο Ναύαρχος Mc Raven. Με αφορμή το περιστατικό ένας νεαρός αξιωματικός με ρώτησε είπε ο Ναύαρχος « γιατί μετά από όλα αυτά τα χρόνια σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν υπάρχει ένας τρόπος για την καλύτερη προστασία των στελεχών που εισέρχονται από μια πόρτα»;

Η ιδέα μπήκε τότε και τώρα θα εισέλθει σε γραμμή παραγωγής.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου