ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Δύο ακόμη νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

ρουμανία-δύο-ακόμη-νεκροί-από-τις-ισχυ-180765

Δύο άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί στην επαρχία Βαλτσέα της Ρουμανίας που επλήγη από τις πλημμύρες, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκαμπριέλ Οπρέα, μετά από σύσκεψη της ειδικής ομάδας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, στο Βουκουρέστι.

«Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στους ποταμούς Γκόβορα και Τσέρνα, στις κωμοπόλεις Στοενέστι και Στροιέστι. Τουλάχιστον 121 πόλεις και χωριά σε 12 επαρχίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες» ανέφερε ο κ. Οπρέα τονίζοντας ότι 711 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις επαρχίες Βαλτσέα, Γκόρι και Τίμις.

Στα νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν βυθιστεί 464 σπίτια, κυρίως στις επαρχίες Τίμις, Ολτ και Βαλτσέα και έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές σε τέσσερις εθνικούς αυτοκινητόδρομους, 22 επαρχιακούς και 44 αγροτικούς.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Μιρτσέα Ντούσα που επιτηρεί την κατάσταση στην περιοχή δυτικό Μπανάτ δήλωσε ότι τα δίκτυα υποδομών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι προληπτικά έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης, το βράδυ της Πέμπτης, έλαβαν μέρος 2.452 πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου