ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Δύο νεκροί και πλημμυρισμένα χωριά από τις βροχοπτώσεις

ρουμανία-δύο-νεκροί-και-πλημμυρισμέν-185092

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες μέρες, κυρίως το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της Ρουμανίας. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν ποταμοί και τα νερά τους κατέκλυσαν ολόκληρα χωριά, τα οποία εκκενώθηκαν.

«Έχουμε δύο θύματα από πνιγμό. Προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκαμπριέλ Οπρέα, ο οποίος, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Μιρτσέα Ντούσα, μετέβη με ελικόπτερο στην επαρχία Βαλτσέα που επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες και παρέδωσε είδη πρώτη ανάγκης για τους πληγέντες, τρόφιμα και πόσιμο νερό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Λιβίου Ντραγκνέα, επισκέφθηκαν την επαρχία Γκόρι, όπου επίσης έχουν προκληθεί καταστροφές από τις πλημμύρες.

Κοντά στην πόλη Νόβατσι, στη νοτιοδυτική Ρουμανία, απομακρύνθηκαν περίπου 500 κάτοικοι από τρία χωριά και 75 σπίτια αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς η στάθμη του ποταμού Τζίλορτ έφθασε τα τρία μέτρα και από τα νερά του κατέρρευσαν τα αναχώματα.

Περισσότερα από 200 σπίτια πλημμύρισαν σε χωριά της επαρχίας Τελέορμαν στη νότια Ρουμανία. Περίπου 400 σπίτια πλημμύρισαν και 150 καταστράφηκαν στο χωριό Αταρνάτι.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν στο χωριό Κολονέστι της επαρχίας Ολτ για να απομακρύνουν τους κατοίκους. Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν σε νησί στον ποταμό Μούρες και χάρη στην επέμβαση διασωστών μεταφέρθηκαν σώοι στην πόλη Τέιους. Στη Σετέα Μίτσα και στην κοιλάδα Γκιλορτουλούι κάτοικοι σώθηκαν χάρη στη βοήθεια μελών της ορεινής ομάδας διάσωσης.

Στις πληγείσες περιοχές έχουν μεταβεί δυνάμεις της επιθεώρησης εκτάκτων καταστάσεων και των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, με τρία ελικόπτερα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου