ΔΙΕΘΝΗ

Μάριο Ντράγκι: Οι βαριές κυρώσεις περιορίζουν τις πιθανότητες επέκτασης του πολέμου

μάριο-ντράγκι-οι-βαριές-κυρώσεις-περι-105503

Παράλληλα ο Μάριο Ντράγκι μετά το τέλος της άτυπης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βερσαλλιών ανεφερε οτι «όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε οτι «πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τις οικονομίες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι κυρώσεις αυτές να είναι βιώσιμες και για όλους μας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι χώρες μέλη της Ένωσης θέλουν να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους και συγχρόνως δεν επιθυμούν να υιοθετηθεί η λύση του οικονομικού προστατευτισμού.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Οι χώρες της ΕΕ, συνολικά, ξοδεύουν ήδη υψηλά ποσά για την άμυνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο συντονισμός με μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας». «Όσο πιο ισχυρή είναι η ευρωπαϊκή άμυνα τόσο πιο ισχυρό είναι το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για την στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θεωρεί ότι θα χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα από μέρους της ΕΕ, αλλά πρέπει να τύχουν σεβασμού οι σχετικές συνθήκες, όπως και η διστακτικότερη στάση κάποιων χωρών».

«Μπορεί από την σύνοδο αυτή να μην προέκυψαν όσα ακριβώς κάποιοι επιθυμούσαν, αλλά θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο θέμα σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, τόνισε ότι βάσει της νέας αυτής κρίσης, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν -προσωρινά- οι κανόνες των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, τον τομέα της ενέργειας και τις κρατικές βοήθειες προς τις χώρες μέλη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου