ΔΙΕΘΝΗ

Σε «πόλεις» μετατράπηκαν σταθμοί του μετρό στο Χάρκοβο-Έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι

σε-πόλεις-μετατράπηκαν-σταθμοί-του-105580

Εκατοντάδες πολίτες θέλοντας να βρουν ασφαλές καταφύγιο για να αποφύγουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εγκαταστάθηκαν στις αποβάθρες σταθμών του μετρό στο Χάρκοβο. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει τον σταθμό Heroiv Pratsi και κάνουν ότι μπορούν για να νιώσουν άνετα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών – από μωρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι – είναι καθισμένοι ή ξαπλωμένοι πάνω σε στρώματα και κουβέρτες που έχουν τοποθετήσει στο πάτωμα δίπλα σε αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, σε πλατφόρμες του σταθμού και μέσα σε βαγόνια που είναι σταθμευμένα.

Κάποιοι εξ αυτών κοιτούν τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις ενώ άλλοι πλένουν τα ρούχα τους και στη συνέχεια τα απλώνουν στην κουπαστή των βαγονιών για να στεγνώσουν. Μανάδες ταϊζουν τα παιδιά τους ενώ ένας άνδρας προχωράει βιαστικά κρατώντας στο χέρι του ένα μπρίκι γεμάτο με νερό.

Όπως αναφέρει το Reuters ανάλογες σκηνές καταγράφονται στο ουκρανικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς ωστόσο αυτοί που έχουν βρει καταφύγιο στους σταθμούς του μετρό στο Χάρκοβο είναι πολλοί περισσότεροι. Άλλωστε η συγκεκριμένη πόλη έχει δεχθεί τις πιο σφοδρές ρωσικές επιθέσεις. Στους δρόμους που βρίσκονται πάνω από τον υπόγειο σιδηρόδρομο, όπου οι πολίτες στέκονται σε ουρές για να προμηθευτούν τρόφιμα όταν είναι αρκετά ασφαλές να το κάνουν, το χιόνι πέφτει στους σχεδόν άδειους δρόμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου