ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Σουμάχερ κόστιζε πολλά και τον έδιωξα…

ο-σουμάχερ-κόστιζε-πολλά-και-τον-έδιωξ-935005

Στο νέο του βιβλίο Surviving to Drive, ο επικεφαλής της Haas ρίχνει φως σε πολλές παρασκηνιακές διεργασίες του πρόσφατος παρελθόντος. Όπως η απόλυση του Mick Scumacher πέρσι

Ο γιος του μεγάλου Michael Schumacher είχε μία εξαιρετική πρώτη σεζόν το 2021. Ωστόσο, η δεύτερή του χρονιά δεν ήταν εξίσου καλή.

Καταρχάς ο Γερμανός επισκιάστηκε στα αποτελέσματα από τον Magnussen ο οποίος είχε μπει στην ομάδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όμως αυτός δεν ήταν ο βασικός λόγος που ο Mick έχασε τη θέση του στην ομάδα για το 2023. Σύμφωνα με τον Steiner ήταν τα πολλά ατυχήματα που είχε προκαλέσει τα οποία κόστισαν στον Mick μία ακόμη χρονιά με τη Haas.

Ο Mick είχε τρεις σοβαρά περιστατικά το 2022 σε Jeddah, Μονακό και Ιαπωνία. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται πως είχε εξοργίσει τον Steiner. «Συνέβη στον γαμ… γύρο εισόδου στα pits! Σίγουρα ήταν βρεγμένο το οδόστρωμα. Κανένας άλλος όμως δεν κατόρθωσε να καταστρέψει ένα μονοθέσιο απλώς μπαίνοντας στα pits» γράφει ο επικεφαλής της Haas.

Σύμφωνα με τον Steiner μόνο αυτό το περιστατικό κόστισε 700.000 δολάρια. «Ξέρετε πόσους ανθρώπους θα μπορούσαμε να είχαμε προσλάβει με αυτά τα χρήματα; Για πέντε λεπτά ήταν στην πίστα και μας ανάγκασε να ξαναφτιάξουμε το μονοθέσιo. Δεν μπορώ να έχω έναν οδηγό τον οποίον δεν εμπιστεύομαι ότι θα μπορεί να κάνει έναν αργό γύρο χωρίς να προκαλέσει ζημιές» υπογράμμισε ο Steiner.

Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων που προκάλεσε ο Mick το 2022 ανήλθε στα 2 εκατομμύρια δολάρια και η Haas δεν ανανέωσε την συνεργασία της μαζί του.

Από φέτος ο Nico Hulkenberg οδηγεί δίπλα στον Magnussen. Και τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, μάλλον δικαιώνουν την απόφαση του επικεφαλής της Haas.

Πηγή: newsauto.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου