ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σφήνα στους δισεκατομμυριούχους ο κύριος Wolff

σφήνα-στους-δισεκατομμυριούχους-ο-κύ-934527

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Forbes, ο επικεφαλής της Mercedes ανήκει από φέτος στο πολύ μικρό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων!

Ο Αυστριακός είναι ένας από τους 12 νεοεισερχόμενους από τον χώρο του αθλητισμού στην σχετική λίστα του περιοδικού για το 2023. Μαζί του μπήκαν ονόματα όπως ο Tiger Woods και ο Lebron James.

Σύμφωνα με το Forbes η συνολική περιουσία του Wolff αποτιμάται ακριβώς στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια! Ο Wolff είναι από το 2013 επικεφαλής της Mercedes στην F1 ενώ κατέχει και το ένα τρίτο των μετοχών της ομάδας. Επίσης ο Wolff είναι από το 2020 ιδιοκτήτης ενός μικρού ποσοστού (1%) στην ομάδα της Aston Martin. Ο επικεφαλής της Mercedes έχει πολλές ακόμη επενδύσεις κυρίως σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

wolff-hamilton-21-a1000x600

Άλλωστε από τον τομέα αυτό είχε ξεκινήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αφού, ο Wolff σταμάτησε να κυνηγάει καριέρα οδηγού στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ίδρυσε το 1998 την Marchfifteen Investments. Μία εταιρία η οποία ασχολούταν με επενδύσεις σε εταιρίες τεχνολογίας και internet.

Έξι χρόνια μετά ίδρυσε την Marchsixteen Investments ενώ το 2009 μπαίνει για πρώτη φορά στον χώρο της F1. Τότε είχε αγοράσει ένα ποσοστό μετοχών της Williams Racing ενώ παράλληλα ήταν και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. Το 2016 ο Wolff πούλησε της μετοχές του στην Williams για να αγοράσει το 33% της Mercedes F1.

Η περιουσία του Wolff είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του πλουσιότερου οδηγού στο grid. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Lewis Hamilton του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 370 εκατομμύρια δολάρια. Ο Wolff είναι παντρεμένος με την πρώην οδηγό αγώνων, Susie Wolff ενώ το ζευγάρι έχει ένα παιδί. Ο Wolff έχει δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο του.

Πηγή: newsauto.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου