ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας

να-κρατήσουμε-τους-νέους-στον-τόπο-μας-514927

Της Μαρίας Σαμαρά, υποψήφιας δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ενα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που θέτουμε ως δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» είναι να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης στο εξωτερικό που αγγίζει βέβαια όλη την Ελλάδα.

Οι ελπίδες μιας περιοχής, το ίδιο το μέλλον της στηρίζονται, αποκλειστικά στους νέους οι οποίοι με τα εφόδια, τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και τις φρέσκιες ιδέες τους καλούνται να δώσουν μια νέα προοπτική.

Σε μια Ελλάδα πληγωμένη από τα μνημόνια και την δεκαετή οικονομική κρίση, με περιορισμένους πόρους προς την Τοπική αυτοδιοίκηση, τις ευκαιρίες για εύρεση εργασίας να λιγοστεύουν, τα περιθώρια δράσης των νέων είναι ασφυκτικά.

Γι’ αυτό και άλλοι επιλέγουν να ξενιτευτούν και άλλοι να απενεργοποιηθούν και να μείνουν δυστυχώς στο περιθώριο του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι με τους γονείς να προσπαθούν να τους συντηρούν και να τους κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον.

Εμείς ως δημοτική παράταξη που διεκδικούμε να οδηγήσουμε τον Δήμο μπροστά και κοιτάμε στα μάτια τους υποψηφίους, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την μοιρολατρία και την έλλειψη σχεδίου, όπως έκανε η σημερινή αποσυντονισμένη και διχασμένη δημοτική αρχή.

Είναι χρέος μας απέναντι στους δημότες τους οποίους κοιτάμε με καθαρό βλέμμα, να δράσουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες απασχόλησης προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία στους νέους μας

Και αυτό θα το κάνουμε μέσα από ένα μελετημένο σχέδιο δράσης.

Πρώτον, θα δημιουργήσουμε δομή που θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη στους νέους που επιστρέφουν στον Δήμο και θέλουν να εργαστούν στο πρωτογενή τομέα. Επίσης θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις του νέους αγρότες και επαγγελματίες διεκδικώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και δημιουργώντας σημαντικές υποδομές που θα τους διευκολύνουν.

Παράλληλα πολύ σημαντικός στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα, να δημιουργήσουμε δομές πολιτισμού και εκπαίδευσης που θα απασχοληθούν οι νέοι επιστήμονες.

Για τους τεχνίτες θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε την οικοδομή και τον κατασκευστικό τομέα, έναν μεγάλο κλάδο από τον οποίο εξαρτώνται πολλά επαγγέλματα.

Οι νέοι είναι το μέλλον, είναι η δύναμη του τόπου μας και θα τους εμπιστευτούμε προσφέροντάς τους τις ευκαιρίες που αξίζει να έχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου