ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αυτόκλητοι ευεργέτες

αυτόκλητοι-ευεργέτες-519974

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

Κύριε διευθυντά,

με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από την έγκριτη εφημερίδα σας την ανακοίνωση του κ. Χαλέβα, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία, ότι θα «προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Σπίτι των Ιώνων». Και βεβαίως στις μέρες που διάγουμε, θα έλεγε κανείς, κάθε προσφορά είναι δεκτή. Ναι, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ανάλογο αίτημα από τον ενδιαφερόμενο προς τον προσφέροντα ή όταν αυτή κοινοποιείται από τον προσφέροντα προς τον ενδιαφερόμενο, να γίνεται αποδεκτή από αυτόν. Από ό,τι πληροφορήθηκα, ανάλογο αίτημα δεν απευθύνθηκε ποτέ στον κ. Χαλέβα από το ΔΣ, αλλά και όταν τους κοινοποιήθηκε αυτό από τον ίδιο πριν λίγες ημέρες, παρακάμφθηκε με την ευγένεια και τη διακριτικότητα που χαρακτηρίζει τους Ιωνες.

Ο λόγος είναι απλούστατος. Το έργο έχει και μελετητή και επιβλέποντα. Συγκεκριμένα εδώ και μία δεκαετία, εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε σε αγαστή και στενή συνεργασία με το ΔΣ, τόσο υπό την αείμνηστη Αννα Αιβαζόγλου, όσο και υπό τη διάδοχό της Αννα Πετσιάβα, και το οποίο μας ανέθεσε τη μελέτη και την επίβλεψη του έργου. Αυτό εμείς το θεωρήσαμε μεγάλη τιμή και αποδεχτήκαμε την τιμητική αυτή πρόταση με ικανοποίηση και μάλιστα αφιλοκερδώς, εισπράττοντας ως μοναδική αμοιβή την ικανοποίηση που θα προέκυπτε από την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, συμβάλλοντας από την πλευρά μας στο πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο ενός, κατά κοινή ομολογία, αξιόλογου συλλόγου, μέλη του οποίου τυγχάνουμε από κτήσεως του.

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, όλοι οι Ιωνες είμαστε πολύ ευτυχείς, γιατί μετά από δέκα χρόνια και ύστερα από την προσωπική συμβολή του κ. Αγοραστού και τις φιλότιμες προσπάθειες του κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, μπήκε η τσάπα στο εργοτάξιο και άρχισαν οι εργασίες για την υλοποίηση του ονείρου μας, την απόκτηση δηλαδή της Εστίας μας, που θα είναι το Κέντρο Μελέτης Ερευνας και Διαφύλαξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που με τόση υπερηφάνεια, ευαισθησία και αξιοπρέπεια δημιούργησαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μας και εμείς ως γνήσιοι θεματοφύλακες προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε με θρησκευτική ευλάβεια, αποποιούμενοι κάθε προσωπική και πολιτική εκμετάλλευση. Με εκτίμηση

Βόλος 7/5/19

Νασιούλας Ιωάννης,

Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου