ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

10+1 λόγοι γιατί Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια

101-λόγοι-γιατί-λαϊκή-συσπείρωση-σε-δήμο-519986

Του υπ. δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Βασίλη Τσαπράζη

  1. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μοναδική παράταξη που έθεσε θέμα Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, τρία (3) χρόνια πριν τις καταστροφικές πλημμύρες. Ζητήσαμε να υπάρξει εγρήγορση και κινητοποίηση για την κατασκευή και διεκδίκηση έργων για την προστασία των χωριών. Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη για τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δ Σ.
  2. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μοναδική παράταξη που έθεσε θέμα Δημοτικού Συμβουλίου την αναβάθμιση των δημοτικών Σχολείων που υποβαθμίστηκαν: Το Ενιαίο Ζαγοράς από 8θέσιο σε 6θέσιο, το Ενιαίο Ανηλίου-Αγίου Δημητρίου- Κισσού από 6θέσιο σε 4θεσιο, τα σχολεία Πουρίου και Μακρυράχης, τα νηπιαγωγεία. Ζητήσαμε από θέση αρχής ο Δήμος να διεκδικήσει την αναβάθμιση των σχολείων, ώστε να μπορούν οι νέοι να παραμένουν στα χωριά τους. Η πρόταση μας βρήκε την άρνηση των άλλων δύο παρατάξεων, ξεκαθαρίζοντας ότι συμπλέουν απόλυτα σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική ενάντια στο συμφέρον των δημοτών που θέλουμε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.
  3. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν λέει άλλα εδώ και άλλα εκεί, άλλα στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς και άλλα στη Δ.Ε Μουρεσίου. Επιδιώξαμε την ισότιμη στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, την ενιαία πολιτική στα ανταποδοτικά τέλη με ελαφρύνσεις και κοινωνικά κριτήρια. Και οι δύο άλλες παρατάξεις που πέρασαν από τη Διοίκηση του Δήμου δεν μπόρεσαν, ούτε ήθελαν να το κάνουν.
  4. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση του Δημοτικού Δάσους και τις ατομικές ανάγκες με προαπαιτούμενο την απαγόρευση δημοπράτησης εμπορικών τμημάτων στα δημοτικά δάση και την ισότιμη μεταχείριση των δημοτών. Η πρόταση μας κάθε χρόνο απορρίπτεται και από τις άλλες δύο παρατάξεις.
  5. Στηρίξαμε την οικονομική ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου Ζαγοράς το 2015 για την δημιουργία καλοκαιρινών Αθλητικών εκδηλώσεων για παιδιά, την ίδια στιγμή που οι άλλες δυο παρατάξεις το αρνούνταν. Κάτω από την πίεση μας και για προεκλογικούς σκοπούς, πέρασε η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για το 2019.
  6. Ήμασταν οι μοναδικοί που καταψηφίσαμε ΟΛΟΥΣ του προϋπολογισμούς, τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου και τις αναμορφώσεις τους, καθώς απουσίαζαν έργα απαραίτητα για τους δημότες, όπως αντιπλημμυρικά, έργα άρδευσης, ύδρευσης, χώρους για το παιδί και τη νεολαία.
  7. Ήμασταν η μοναδική παράταξη που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και γενικότερα, που πάλεψε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην απληρωσιά, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  8. Αποκαλύψαμε την απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για μέτρααναγκαστικήςείσπραξης, μέσω δέσμευσης και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών συνδημοτών μας, για οφειλές άνω των 300ευρώ, μόλις δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και με τον Δήμο να έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζητήσαμε να μην εφαρμοστεί το μέτρο οριζόντια, αλλά συναντήσαμε την άρνηση της Δημοτικής Αρχής.
  9. Ζητήσαμε μείωση δημοτικών τελών έως και κατάργηση, σε όσους αποδεδειγμένα καταστράφηκαν σπίτια, αυλές και χτήματα από τις πλημμύρες του 2018. Συναντήσαμε την άρνηση της Δημοτικής Αρχής.
  10. Στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις το κίνημα της Αγροτιάς. Προσπαθήσαμε μέσα από τις κινητοποιήσεις να αποκαλύψουμε και να αντιπαλέψουμε την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ-Κυβέρνησης. Οι 2 άλλες παρατάξεις προσπάθησαν να καπελώσουν το κίνημα, να το εκφυλίσουν. Δεν ξεχνούμε τη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής το 2016 να οδηγήσει τους αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών, που δεν μας δέχτηκαν, εκφράζοντας αιτήματα μεγαλοαγροτών, ενάντια στο μπλόκο της Νίκαιας που εκφράζει τη Μικρομεσαία Αγροτιά. Στηρίξαμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς με εκδήλωση προς τιμήν των 100 χρόνων, αλλά και καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρεια Θεσσαλίας για την απαράδεκτη κατάσταση της εθνικής οδού, όταν έσπασαν τα ημιαξόνια από τα φορτηγά που μετέφεραν μήλα. Η Δημοτική Αρχή και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσαν.
  11. Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζεται από το ΚΚΕ. Αυτό από μόνο του είναι εγγύηση ότι θα παλέψει για λαϊκά προβλήματα. Οι άλλες παρατάξεις είναι ανεξάρτητες μέχρι τις εκλογές, την επομένη μέρα όμως ο καθένας στον πάγκο του. Δεν υπάρχει ίχνος κριτικής από τη Δημοτική Αρχή προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας της ΝΔ, που μέσα σε 9 χρόνια δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει μόλις 2 έργα, στη Ζαγορά και το Ξουρίχτι. Δεν υπάρχει ίχνος κριτικής από την παράταξη της κας Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν στραγγαλίσει οικονομικά τους Δήμους και προωθούν μια φοροεισπρακτική πολιτική, πρώτα με Καποδίστρια και Καλλικράτη, τώρα με Κλεισθένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου