ΤΟΠΙΚΑ

Δύο 8χρονοι θετικοί στον κορονοϊό στη Μαγνησία

δύο-8χρονοι-θετικοί-στον-κορονοϊό-στη-μ-450801

Αυξημένη η θετικότητα στα μοριακά και τα rapid tests στη Μαγνησία

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές στη Μαγνησία, καθώς οι δείκτες θετικότητας στον κορονοϊό διατηρούνται αυξημένοι τόσο στα μοριακά τεστ που γίνονται, όσο και στους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από τον ΕΟΔΥ.

Συνολικά χθες οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 52, από τις οποίες οι 38 ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ και αφορούν σε μοριακά τεστ που έγιναν το τελευταίο 24ωρο και οι 14 σε rapid tests που έγιναν από την Κινητή Μονάδα. Μεταξύ των θετικών κρουσμάτων και δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας μόλις 8 χρόνων, από τον Αλμυρό, ενώ έξι νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στις Β. Σποράδες.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σε συνολικό αριθμό 213 δειγμάτων στο λιμάνι της Σκιάθου καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο άντρες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Σε συνολικό αριθμό 79 δειγμάτων στην Αλόννησο καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο γυναίκες και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα γυναίκα 28 έτη.

Σε συνολικό αριθμό 269 δειγμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά γυναίκα 53 ετών.

Σε συνολικό αριθμό 100 δειγμάτων στον Ανω Βόλο καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε μία γυναίκα και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Σε συνολικό αριθμό 276 δειγμάτων στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου καταγράφηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τρείς άντρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Σε συνολικό αριθμό 104 δειγμάτων στον Αλμυρό καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο αγόρια με διάμεση ηλικία τα 8 έτη.

Πραγματοποιήθηκαν 51 Rapid Test στο Βελεστίνο τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τα rapid tests θα συνεχιστούν, σήμερα, Σάββατο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου