ΤΟΠΙΚΑ

«Εμβολιαστείτε έναντι του κορονοϊού»

εμβολιαστείτε-έναντι-του-κορονοϊού-456566

Προτρέπει τους εκπαιδευτικούς ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας

Εκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν απευθύνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας, με αφορμή την ασφαλή έναρξη και λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής. Αναφορικά με τους μαθητές, προτρέπει τους γονείς να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους για το εν λόγω θέμα.

Με γραπτή δήλωση, ο κ. Σταχτέας επισημαίνει τα εξής: «Για να αποτρέψουμε μία εφιαλτική εξέλιξη της πανδημίας από το Φθινόπωρο, χρειάζεται, μεταξύ των άλλων, να εξασφαλιστεί ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ως πυρήνες διασποράς του κορονοϊού. Ας σημειωθεί ότι ο κορονοϊός δεν έχει σταματήσει να μας απειλεί. Παρόλο που έχουμε το όπλο του εμβολίου στα χέρια μας, τα συμβάντα του φετινού καλοκαιριού μας κάνουν να ανησυχούμε, διότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα από αυτά του προηγούμενου καλοκαιριού».

Αναφερόμενος στο «καμπανάκι» των ειδικών, που προβλέπουν ότι το 4ο κύμα θα προσλάβει χαρακτηριστικά επέλασης του κορωνοϊού στους νέους, στους ανεμβολίαστους και στους ηλικιωμένους, απευθύνει «έκκληση στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια βρίθουν από νέους και ο μέσος όρος ηλικίας των καθηγητών της περιοχής ξεπερνά τα 53 έτη. Παράλληλα με την έκκληση για εμβολιασμό που απευθύνει στους εκπαιδευτικούς, παρακαλεί τους γονείς των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων «να αντιμετωπίσουν με τη σοβαρότητα που αρμόζει στην περίσταση το ενδεχόμενο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αφού πρώτα συμβουλευτούν τους γιατρούς που εμπιστεύονται».

Εξάλλου, η κυρίαρχη μετάλλαξη «Δέλτα» προσβάλλει και τους εμβολιασμένους. «Επομένως κρίνεται αναγκαία η χρήση μάσκας, η αποφυγή συνωστισμού και γενικά η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλους τους χώρους του σχολείου, αλλά και εκτός σχολείου. Ας φροντίσουμε όλοι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος από δίπλα μας!», τονίζει ο κ. Σταχτέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου