17χρονα παιδιά θετικά στον κορονοϊό ~ 27 επιπλέον κρούσματα μετρά η Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-23, 07:32:02
Αυξημένη θετικότητα σε εφήβους και νεαρές ηλικίες καταγράφεται από τα θετικά κρούσματα, που δηλώνονται στο Αχιλλοπούλειο και στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ
17χρονα παιδιά θετικά στον κορονοϊό ~ 27 επιπλέον κρούσματα μετρά η Μαγνησία

Αυξημένη θετικότητα δείχνουν τα τεστ στο Νοσοκομείο και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ - Στο «κόκκινο» η Θεσσαλία

Εφήβους, που καταγράφονται θετικοί στον κορονοϊό, και αύξηση της θετικότητας στα μοριακά τεστ, που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Βόλου και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους από τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, περιλαμβάνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών για τη Μαγνησία.

Το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο έγιναν 17 τεστ και βρέθηκαν τρία θετικά σε ηλικίες 17, 52 και 58 ετών. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στον νομό, ενώ επτά θετικά δείγματα καταγράφηκαν στα χθεσινά rapid tests στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Ειδικότερα, σε συνολικό αριθμό 82 δειγμάτων που έγιναν στην ΤΟΜΥ Ιωλκού, στον Ανω Βόλο, καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19 που αφορά σε γυναίκα 47 ετών.

Ακόμη ένα θετικό κρούσμα καταγράφηκε σε συνολικό αριθμό 203 δειγμάτων που έγιναν έξω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Το θετικό κρούσμα αφορά σε άνδρα 74 ετών.

Επιπλέον πέντε θετικά κρούσματα «έδωσαν» τα rapid test στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου. Σε σύνολο 160 δειγμάτων βρέθηκαν πέντε άτομα που νοσούν από κορονοϊό. Πρόκειται για δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 20 έτη.

Αρνητικά εξάλλου ήταν και τα 167 rapid test που έγιναν έξω από την ΠΕ Μαγνησίας και τα 100 που έγιναν στο λιμάνι της Σκιάθου.

Σύμφωνα με τον χάρτη, που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορoνοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Mαγνησία παρουσιάζει ανοδική τάση, όμως παραμένει προς ώρας στο κίτρινο. Στο «κόκκινο» μπαίνει όμως η Θεσσαλία, καθώς καταγράφεται επιδημιολογική επιβάρυνση σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Επίσης ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο οι δήμοι Αλοννήσου και Σκοπέλου, όπου έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες ορισμένα σποραδικά κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης θετικότητας στη Μαγνησία κινείται στο 1.6.

 

Αυξημένες οι νοσηλείες

Στους έξι ανέρχονται πλέον οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου υπερήλικες από το Γηροκομείο, αλλά κανείς δεν νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Συνολικά στην παλιά παθολογική κλινική, εκεί όπου σήμερα λειτουργεί η κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται συνολικά 15 ασθενείς με κορονοϊό.

 Χθες το απόγευμα αναμένονταν να πάρει εξιτήριο ένας εξ αυτών.

Μπορεί σε απόλυτα νούμερα ο αριθμός των νοσηλειών να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως αν ληφθεί υπόψη ότι την περασμένη εβδομάδα νοσηλευόταν μόνο 6 άτομα, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι μέχρι στιγμής η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν φαίνεται να έχει μεταδοθεί ευρέως στη Μαγνησία. Εκτός από τα πέντε πρώτα κρούσματα που καταγράφηκαν πριν από δύο εβδομάδες, από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν ανακοινωθεί επιπλέον μεταλλαγμένα κρούσματα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=