ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτα χαμόγελα για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας

πρώτα-χαμόγελα-για-τους-ξενοδόχους-τη-512941

Αναθέρμανση ζήτησης και αύξηση αφίξεων – Ιδιοκτήτες καταλυμάτων μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την εικόνα της θερινής σεζόν

Σταδιακή αύξηση των κρατήσεων από το εξωτερικό, με τους Ελληνες και ξένους τουρίστες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τους ξενοδόχους της Μαγνησίας να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν. Μάλλον θετικά τα μηνύματα στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, ενώ όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες από τη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και τους εμβολιαστικούς ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν ελπίδες για μικρή αύξηση των επισκεπτών. Υπάρχουν κάποιες προκρατήσεις, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. «Εάν διατηρηθεί η ίδια εικόνα, θα υπάρξει σχετική κινητικότητα από τις 20 Ιουλίου και μετά. Εχουμε θετικές ενδείξεις για την περιοχή μας», υπογράμμισε.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα ενισχύεται, βεβαίως, από την άφιξη των πρώτων Αγγλων τουριστών στην περιοχή, που μαρτυρά το άνοιγμα της Βρετανικής αγοράς στη Μαγνησία, μετά από πολύμηνη, αγωνιώδη αναμονή. Στην αιχμή της σεζόν αχνοφαίνονται σημάδια αισιοδοξίας, με τον πρόεδρο να εμμένει, ωστόσο, στην αρχική του θέση ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση», ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «η οριστικοποίηση των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού, για το 2021 και το 2022, πιστεύω ότι θα δώσει παραπάνω ώθηση στον τουρισμό».

Σταδιακή αύξηση του τουρισμού και στην Σκιάθο, με τις πρώτες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία να αναμένονται προσεχώς. Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, Μανώλης Κανταράκιας: «Οι πληρότητες στην Χώρα αγγίζουν το 60%, έξω από την χώρα κυμαίνονται μεταξύ 25 και 30% και περιμένουμε να αυξηθούν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο, για να δουλέψει όλο το νησί». Σημαντική και εξαιρετικά υποστηρικτική για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αποδεικνύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ενώ πολλές ελπίδες εναποτίθενται και στην αγγλική αγορά.

«Ευελπιστούμε σε έναν καλό Σεπτέμβριο με τους Αγγλους», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κανταράκιας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι κρατήσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο».

Μέχρι στιγμής, οι επισκέπτες στη Σκιάθο είναι Ελληνες, Σέρβοι, Ρουμάνοι, Αυστριακοί και όλοι εύχονται και προσδοκούν ότι η εικόνα θα βελτιωθεί στον βαθμό του δυνατού.

Περιγράφοντας την εικόνα στη γειτονική Σκόπελο, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, Μαίρη Διαμάντη, έκανε λόγο για «σκαμπανεβάσματα» μέχρι η πληρότητα να φτάσει στο 30% με 40%, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει αυξητική πορεία προς το τέλος Ιουλίου.

«Περιμένουμε καλύτερα σημάδια εισροής τουριστών τον Αύγουστο. Σταδιακά βελτιώνεται η εικόνα, αλλά καρδιοχτυπούμε πάντα, για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο κόσμος προσέχει, οι ξενοδόχοι τηρούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εάν παραμείνουμε προσεκτικοί, όλα θα πάνε καλά», τόνισε.

Για σταδιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αλόννησο κάνει λόγο, με την σειρά του, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Καλογιάννης, ενώ επισημαίνει ότι οι περισσότεροι τουρίστες είναι, μέχρι στιγμής, Ελληνες, με τους ξένους να καταλαμβάνουν μικρότερο ποσοστό.

Ικανοποιητική η εικόνα που μεταφέρει ο Κώστας Μαυρίκης, επιχειρηματίας στην Αλόννησο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Στενή Βάλλα και διατηρεί, ταυτόχρονα, μουσείο στο Πατητήρι. Η τουριστική κίνηση στην Στενή Βάλλα βασίζεται στα ιστιοφόρα και τα σκάφη που προσεγγίζουν το νησί, ενώ όπως ανέφερε, παρατηρείται αυξητική τάση στην επισκεψιμότητα που καταγράφεται στο Μουσείο Μαυρίκη, στο Πατητήρι της Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου