ΤΟΠΙΚΑ

Επιπλέον παιδίατροι με τον ΕΟΠΥΥ στον Βόλο

επιπλέον-παιδίατροι-με-τον-εοπυυ-στον-397322

Σταδιακή κάλυψη και σε άλλες ειδικότητες, που προέκυπταν ελλείψεις, εξετάζει ο Οργανισμός

Βαθιά ανάσα αναμένεται να πάρουν δεκάδες οικογένειες ασφαλισμένων με τις αλλαγές, που προωθεί η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισε την επέκταση της συνεργασίας με τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να έχουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε ειδικότητες γιατρών, που γύρισαν την πλάτη στον Οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται να συνάψει νέες συμβάσεις εντός του Σεπτεμβρίου με νέους γιατρούς με διαδικασίες εξπρές, αρχής γενομένης από τους παιδιάτρους λόγω της μεγάλης ανάγκης για κάλυψη του παιδικού πληθυσμού ενόψει της νέας σχολής χρονιάς, οι οποίοι μάλιστα θα πληρώνονται με τον παλαιό τρόπο αποζημίωσης.

Στον Βόλο σε ειδικότητες όπως παιδίατροι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, δερματολόγοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί είναι δυσεύρετοι, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι ασφαλισμένοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να εξεταστούν.

Η επιλογή του ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει συνολικά την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών ανοίγει πλέον διάπλατα την πόρτα, ώστε γιατροί που είχαν «πάρει διαζύγιο» με τον Οργανισμό να επανακάμψουν, αφού ένα από τα πάγια αιτήματά τους προς την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ ήταν η συνολική αναθεώρηση των υφιστάμενων συμβάσεων αυτών.

Επιπλέον ο ιατρικός κόσμος τώρα ζητά την επαναφορά των συμβάσεων των 200 επισκέψεων για τους παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους, που διακόπηκαν πριν από έναν χρόνο, εκτιμώντας ότι θα είναι μία κίνηση που θα συμβάλλει στην πλήρη εξομάλυνση της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που πέρασε από «σαράντα κύματα».

Ζητείται επίσης να παραμείνουν οι συμβάσεις κατά πράξη και περίπτωση ως έχουν, με δυνατότητα αναπλήρωσης των συμβάσεων που έχουν καταστεί ανενεργές από νέους γιατρούς, αναλόγως του ενδιαφέροντος και των αναγκών που θα προκύψουν ανά ειδικότητα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου