ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποίηση για λουκέτο επ΄ αόριστον από τα διαγνωστικά κέντρα

προειδοποίηση-για-λουκέτο-επ΄-αόριστ-489849

Με «κλειδωνιά» διαρκείας μετά τις 10 Ιουνίου πιέζουν τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η υπερφορολόγηση

Με λουκέτο επ’ αόριστο, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου, προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων τον ΕΟΠΥΥ, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μετά το τριήμερο λουκέτο πριν από δύο εβδομάδες, οι ιδιώτες πάροχοι υγείας επανέρχονται με στόχο να πιέσουν για να αντιμετωπιστούν σοβαρά ζητήματα που «απειλούν» τη λειτουργία τους.

Τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα χαράτσια (clawback και rebate) που τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή, καθώς όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των κλάδων, ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το «λουκέτο διαρκείας» αποφάσισαν από κοινού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μαζί με όλες τις ιδιωτικές ενώσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες τάχθηκαν υπέρ της επ αόριστον αποχής από τα καθήκοντά τους από τις 10 Ιουνίου και μετά, έως να επιλυθούν μία σειρά από θέματα που θέτουν.

Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σε γνώση των τοπικών εργαστηρίων του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας, τα οποία σημειωτέον στην πρώτη κινητοποίηση του κλάδου συμμετείχαν μαζικά κλείνοντας για τρεις μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθούν δημόσια και τοπικά οι εκπρόσωπο των ιδιωτών παρόχων υγείας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προτίθεται να στηρίξει και τη νέα κινητοποίηση.

«Εχουμε ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους μας, εκφράζοντας τη στήριξή μας στον αγώνα που κάνουν να πειστεί ο ΕΟΠΥΥ να σταματήσει να λειτουργεί σε βάρος τους. Ο,τι βοήθεια χρειαστούν για να συντονίσουν τον αγώνα τους θα τον έχουν», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου