ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζεσταίνει μηχανές η TUS Airways ~ Ενδιαφέρον από το Ισραήλ για τη Μαγνησία

ζεσταίνει-μηχανές-η-tus-airways-ενδιαφέρον-από-95567

Διαδικτυακή πώληση εισιτηρίων για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με αφετηρία τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη αποτελεί για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το πτητικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το Ισραήλ, με την TUS Airways να προχωρά σε διαδικτυακή πώληση εισιτηρίων, στη γραμμή Τελ Αβίβ – Βόλος. Με αφετηρία του πτητικού προγράμματος τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, ενισχύεται, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον από την Ισραηλινή αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ το 2019, κάνοντας διετή παύση στη διάρκεια της πανδημίας.

Με τη Μαγνησία να αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς, και ιδιαίτερα το Πήλιο, τουριστική περιοχή με επενδυτικό ενδιαφέρον για πολλούς, η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων δημιουργεί, αναμφίβολα, θετικές σκέψεις.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αερολιμενάρχη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία, σχετικά με τις προθέσεις της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Ευσταθίου χαρακτηρίζει «θετικό το γεγονός», για να προσθέσει ότι εάν υλοποιηθεί η πτήση Τελ Αβίβ – Βόλος, θα προσθέσει μια ακόμη αεροπορική εταιρία, στις ήδη υπάρχουσες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας για την φετινή τουριστική σεζόν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα των εταιριών, ενώ σημειώνει ότι «οι αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια, είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Ερωτηθείσα, σχετικά, από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος στο τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, επισημαίνει ότι «αποτελεί πάρα πολύ θετική εξέλιξη, αναμφίβολα. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τη Μαγνησία, και ευοίωνο μήνυμα, ταυτόχρονα, για το καλοκαίρι, η προσθήκη μιας ακόμη αεροπορικής εταιρίας, από μια αγορά με δυναμική, όπως το Ισραήλ».

Το πρόγραμμα πτήσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων της φετινής σεζόν, εξάλλου, οι αεροπορικές εταιρίες που θα πραγματοποιήσουν φέτος πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, είναι οι εξής:

H Eurowings αρχίζει τις πτήσεις από Ντίσελντορφ στις 21 Μαΐου, με τον κύκλο να ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται το Σάββατο, με ώρα άφιξης 10.05 και αναχώρηση 10.55.

Επίσης η Eurowings προγραμματίζει δεύτερη πτήση από Ντίσελντορφ κάθε Τρίτη, από 21 Ιουνίου μέχρι 23 Αυγούστου, με ώρα άφιξης 18.45 και αναχώρηση 19.35.

Οι πτήσεις της Eurowings από την Στουτγάρδη, οι οποίες θα διαρκέσουν από 1 Μαΐου μέχρι 23 Οκτωβρίου, προγραμματίζονται κάθε Κυριακή με ώρα άφιξης 10.00 και αναχώρηση 10.40.

Οι πτήσεις της Eurowings από την Στουτγάρδη, οι οποίες προγραμματίζονται κάθε Τετάρτη, αναμένεται να διαρκέσουν από 27 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου, με ώρα άφιξης 10 το πρωί και αναχώρηση 10.40.

Η εταιρεία Condor θα συνδέσει και φέτος το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με το Μόναχο, επίσης με δύο πτήσεις. Η πρώτη προγραμματίζεται κάθε Σάββατο, από 21 Μαΐου έως 8 Οκτωβρίου, με ώρα άφιξης 09.00 και αναχώρηση 09.50.

Η δεύτερη πτήση της ίδιας εταιρείας από Μόναχο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από 25 Μαΐου μέχρι 5 Οκτωβρίου, με ώρα άφιξης 09.00 και αναχώρηση 09.55.

Ζεσταίνει μηχανές, στο μεταξύ, και η γαλλική Transavia France, καθώς θα ξεκινήσει από το Σάββατο 16 Απριλίου πτήσεις από το Παρίσι, με άφιξη 19.00 και αναχώρηση 20.00 από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Ενδέχεται, σημειωτέον, να προστεθεί και δεύτερη πτήση της ίδιας εταιρείας κάθε Σάββατο, για το δίμηνο Ιούλιος και Αύγουστος.

Η Austrian αρχίζει πτήσεις κάθε Σάββατο από τη Βιέννη, από 9 Ιουλίου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, με άφιξη 18.25 και αναχώρηση 19.05.

Η βρετανική Easy Jet θα πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο του Κάτγουικ κάθε Τετάρτη, από 30 Μαρτίου μέχρι 26 Οκτωβρίου, με ώρα άφιξης 20.45 και αναχώρηση 21.35.

Η ίδια εταιρεία εντάσσει και δεύτερη πτήση για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, κάθε Σάββατο, από 2 Απριλίου μέχρι 29 Οκτωβρίου, με ώρα άφιξης 11.30 και αναχώρηση 12.05.

Η Sky Express συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις πτήσεις από Ηράκλειο, από 10 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, Τρίτη και Παρασκευή. Την Παρασκευή, συγκεκριμένα, προγραμματίζεται αναχώρηση από Βόλο για Ηράκλειο στις 10.55 και την Τρίτη 22.40.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου