ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο Νεόκλητος Παναγής, παλιός βιομήχανος ζυμαρικών στον Βόλο

εφυγε-ο-νεόκλητος-παναγής-παλιός-βι-95002

Συνέδεσε το όνομά του με το εργοστάσιο ζυμαρικών SIMI – Ηταν ο πρώτος εισαγωγέας θεριζοαλωνιστικών μηχανών στη Θεσσαλία, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου

Ενας από τους παλαιότερους βιομήχανους του Βόλου, ιδιοκτήτης της ιστορικής βιομηχανίας ζυμαρικών SIMI, ο Νεόκλητος Παναγής, έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας συγκίνηση στην τοπική κοινωνία.

Ο Νεόκλητος Παναγής υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του. Ηταν ο πρώτος εισαγωγέας θεριζοαλωνιστικών μηχανών στη Θεσσαλία, ενώ συνέδεσε το όνομά του επίσης με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς πρωτοστάτησε στην ίδρυσή του.

Ηταν γέννημα θρέμμα Βολιώτης. Από 16 χρόνων άρχισε να εργάζεται. Ηταν εκείνος, που συνέβαλε και στην εκμηχάνιση της γεωργικής καλλιέργειας εισάγοντας τη χρήση του τρακτέρ και των αλωνιστικών μηχανών στη Θεσσαλία, μαζί με τον αείμνηστο Γκίντερ Σέφελ.

Αργότερα, το 1959, ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης ζυμαρικών Ντεβέ, την οποία μετονόμασε σε SIMI και αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία κατάφερε η επιχείρηση να καταξιωθεί στον χώρο, μέχρι τη δεκαετία του ‘90, οπότε και έκλεισε.

Ο Νεόκλητος Παναγής υπήρξε διορατικός και οραματικός επιχειρηματίας. Είχε κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ διατέλεσε χρόνια στο Δ.Σ. του τοπικού Συνδέσμου Βιομηχανιών. Ηταν επίτιμο ιδρυτικό μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του. Είχε αναπτύξει πλούσιο κοινωνικό έργο, ενώ αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό. Διετέλεσε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τη χρονική περίοδο από το 1971 έως το 1975, όταν η τοπική ομάδα μεσουρανούσε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Υπηρέτησε επίσης την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ενώ υπήρξε πρόεδρος στη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, μετά τη μεταπολίτευση.

Απέκτησε με την αγαπημένη του σύζυγο Κλεοπάτρα τρία παιδιά. Τον Αργύρη, τον Μιχάλη και τη Χριστίνα, σύζυγο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το taxydromos.gr εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Νεόκλητου Παναγή, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, εξέδωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Αναλυτικά:

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου έχασε ένα επίλεκτο μέλος της και μια εξέχουσα προσωπικότητα στην περιοχή της Μαγνησίας.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Νεόκλητος Παναγής, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας για τέσσερα χρόνια, τη δεκαετία του ’70, τότε που ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Υπήρξε αρχικά μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου το 1970, με επικεφαλής πρόεδρο τον Αντώνη Δημώτσο και την επόμενη χρονιά μέλος της διοίκησης με πρόεδρο τον Β. Μαγκουρίτσα. Το 1971 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ως πρόεδρος του συλλόγου και αποτέλεσε τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι το 1975, για να τον διαδεχθεί στη συνέχεια στην προεδρία ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

Προπονητής, τότε, στην ομάδα ήταν ο αείμνηστος Αντώνης Γεωργιάδης, ενώ παίκτες του Ολυμπιακού ήταν, μεταξύ άλλων, οι Λιάκος, Ζάμπας, Β. Καραΐσκος, Δ. Καραΐσκος, Βούλγαρης, Καϊμάκης, Τσουκνίδας, Πασχαλίδης, Σαρρής, Βαλαχάς, Γ. Τριχιάς, Παπαγιάννης, Ν. Μαλάκος, Ε. Μαλάκος, Σιγάλας, Βαλιανάτος.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και στην οικογένειά του (ο Νεόκλητος Παναγής ήταν πεθερός του).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει. Καλό Παράδεισο…».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου