ΤΟΠΙΚΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΦΕΤΩΝ: Η «Αργώ»… δεν σταμάτησε στην Αφησο

διαμαρτυρια-δημου-αφετων-η-αργώ-δ-851206

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αφετών στους υπευθύνους για το ταξίδι της Αργούς, καθώς το Σάββατο και την Κυριακή η Αργώ πραγματοποίησε δοκιμαστικές πλεύσεις στην περιοχή της Αφήσου, χωρίς ωστόσο να ενημερωθεί η δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα η Αργώ το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων πραγματοποίησε δοκιμαστικό διάπλου στην περιοχή της Αφήσου και έδεσε στην Καλλιφτέρη και στο ξενοδοχείο Μαϊστράλι, χωρίς να σταματήσει στο λιμάνι της Αφήσου και χωρίς να ειδοποιηθούν οι δημοτικοί φορείς.
Ο Δήμαρχος Αφετών, κ. Κουτσοφλίνης, τόνισε πως είναι τουλάχιστον προκλητικό να πραγματοποιεί η Αργώ δοκιμαστικές πλεύσεις στην περιοχή και να μην ενημερώνεται κανένας. «Η Αργώ έφτασε περίπου στις 4:00 μ.μ. και εγώ ειδοποιήθηκα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στο οποίο μπροστά έδεσε το πλοίο. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Ειδικά στην Άφησο, που συνδέεται άμεσα με την Αργώ και την Αργοναυτική Εκστρατεία, καθώς εδώ είχαν σταματήσει οι Αργοναύτες για να πιούνε και να πάρουν νερό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Ειδικότερα ο κ. Κουτσοφλίνης δήλωσε πως σκοπός του Δήμου ήταν να υποδεχθεί τους Αργοναύτες και να πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν τους, «ωστόσο αυτοί προτίμησαν να έρθουν σιωπηλά και χωρίς να τους καταλάβει κανένας».
Από την πλευρά τής ΔΗΤΕΒ ο Αντιπρόεδρος της επιχείρησης, κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, τόνισε πως πρόκειται για δοκιμαστικούς πλόες, οι οποίοι δεν συνιστούν επίσημες εκδηλώσεις και πλεύσεις της Αργούς. «Κάθε σαββατοκύριακο εδώ και ενάμισι χρόνο η Αργώ πραγματοποιεί δοκιμαστικές πλεύσεις στο πλαίσιο προετοιμασίας για το ταξίδι τον Ιούνιο. Ο καπετάνιος και οι αργοναύτες «ρίχνουν άγκυρα», όπου κρίνουν ότι είναι απαραίτητο. Δεν δένουν απαραίτητα στο λιμάνι, καθώς πρέπει να δουν τις δυνατότητες της Αργούς και γι’ αυτό το λόγο σταματάνε σε αμμουδιές και σε άλλα σημεία, για να κρίνουν το επίπεδο ετοιμότητας της Αργούς και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Μ. Ζιάκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου