ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Βούλιαξε ο Βόλος

Εχει βουλιάξει ο Βόλος τον τελευταίο καιρό από πιτσιρικάδες και κοριτσάκια που έχουν έρθει στην πόλη μας στο πλαίσιο των πενθήμερων εκδρομών της τρίτης τάξης του Λυκείου. Εκδρομή, που αν κρίνουμε εξ’ ιδίων τα αλλότρια, όλοι περιμέναμε, καθώς τη θεωρούσαμε ως επιτομή της διασκέδασής μας. Έτσι και χθες παιδιά στην παραλία του Βόλου, δίπλα στο λιμάνι, άναψαν φωτοβολίδες και χάρηκαν με το δικό τους τρόπο την ανεμελιά και την χαρά της ηλικίας τους. Άλλωστε μέσα τους ξέρουν πως βρίσκονται στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή και προσπαθούν να το χαρούν όσο περισσότερο μπορούν.
Βλέπουν και τα παιδιά τι γίνεται στο κόσμο, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και πολλές φορές απορούν ή ακόμα τρομάζουν με όσα συμβαίνουν γύρω τους. Η ψυχή τους είναι αγνή και είναι δύσκολο να κατανοήσει όλα όσα παίζονται από «πίσω». Και να μην ξεχνιόμαστε, στην Ελλάδα είμαστε και αποτελεί νόμο για την χώρα μας όλα να γίνονται στα «μουλωχτά» και από την «πίσω πόρτα».
Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι γιατί όλοι αλλάζουμε, αλλοτριωνόμαστε και χάνουμε αυτό το στοιχείο της παιδικότητας; Όσες έρευνες και να γίνουν, όσα στατιστικά αποτελέσματα και να δώσουν αυτές το σίγουρο είναι ένα. Να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να καταλάβουμε ότι φταίμε και εμείς που φτάσαμε τα πράγματα σε αυτό το σημείο, που είμαστε αχόρταγοι και περισσότερο κανίβαλοι από τους πραγματικούς. Και αυτό γιατί καταστρέψαμε ό,τι καλύτερο είχαμε. Το δώρο μιας υγιούς ζωής.

ΑΛ.ΦΩΤ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου