ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αγριά το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Θ.

στην-αγριά-το-κύπελλο-της-ε-π-σ-θ-851206

Σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς των τελευταίων ετών ο Θησέας επικράτησε
χθες του Αστέρα Ριζομύλου με 4-2 στα πέναλτι, κερδίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι δύο ομάδες ανεδείχθησαν ισόπαλες στα πρώτα 90 λεπτά με 1-1, ενώ στην τριαντάλεπτη παράταση δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Με προσοχή στην άμυνα
Την προσοχή τους στην αμυντική γραμμή έριξαν χθες Λάκης Μπακάλης και Μίλτος Καλόγηρος. Ο τεχνικός του Θησέα, χρησιμοποιώντας σύστημα 4-5-1, έχρισε τον Τζέκα ως τερματοφύλακα και στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Πασπαλάρης και ο Κωστής ως αριστερό.
Το κεντρικό αμυντικό διδυμο αποτέλεσαν οι Ανδρουτσόπουλος και Μακρυγιάννης. Στην μεσαία γραμμή ο Μπουζιώτης με τον Τζορμπατζή έπαιξαν ως αμυντικοί χαφ, ενώ μπροστά τους βρέθηκε ο Νούσιας ως επιτελικός μέσος. Στην δεξιά πλευρά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κώστας Ζαχαράκης και ο Δανιλόπουλος στην αριστερή, με τον Κόρμπα να αγωνίζεται ως επιθετικός. Από την άλλη ο τεχνικός του Αστέρα εμπιστεύθηκε τον Ευαγγέλου κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα αγωνίστηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Καρανικολάου, Κουτσουνίδης, Τανάγιας και Ιωάννου. Στην μεσαία γραμμή οι Σωκράτης Οικονόμου και Κατσούγρης είχαν ανασταλτικές προθέσεις, παίζοντας ως αμυντικά χαφ. Στην δεξιά πλευρά αγωνίστηκε ο Χρήστος Οικονόμου και στην αριστερή ο Παλάσης. Μπροστά τους βρέθηκε ο Ψαρόμπας και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Καψάλης.

Γκολ με το καλημέρα
Με ένα γκολ από τα αποδυτήρια κατάφερε να προηγηθεί η ομάδα του Θησέα. Οι τυπικά γηπεδούχοι, αφού είδαν τον Καψάλη να μην μπορεί να σκοράρει προ του Τζέκα στο 7, επιχείρησαν να απαντήσουν με τον Κόρμπα στο 8 να κάνει το σουτ και τον Ευαγγέλου να μπλοκάρει δίχως να έχει πρόβλημα. Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Κόρμπας με το δεξί του πόδι, το πέτυχε με το κεφάλι στο 10. Συγκεκριμένα ο Ανδρουτσόπουλος άφησε την άμυνα για να εκτελέσει φάουλ. Η μπάλα έφθασε συστημένη στο κεφάλι του Κόρμπα, που την έστειλε να αναπαυθεί στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Ευαγγέλου. Οι παίκτες του Αστέρα όμως δεν το έβαλαν κάτω και με συγκροτημένο ποδόσφαιρο ήθελαν να ισοφαρίσουν. Στο 17 ο Ψαρόμπας εκμεταλλεύθηκε την έξυπνη πάσα του Χρ. Οικονόμου, αλλά απέναντι από τον Τζέκα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον τερματοφύλακα του Θησέα να σώζει την ομάδα, αποκρούοντας με τα πόδια. Ο Θησέας ήθελε να ισορροπήσει και στο 26ο λεπτό ο Κώστας Ζαχαράκης, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η σέντρα που “έβγαλε” δεν είχε αποδέκτη.
Στο 35’ ήταν σειρά του Αστέρα να επιτεθεί, όταν και ο Παλάσης έκανε την σέντρα από την αριστερή πλευρά. Ο Καψάλης προσπάθησε με κεφαλιά να νικήσει τον Τζέκα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Θησέα. Την ίδια κατάληξη είχε παρόμοια φάση στο 38, με τον Παλάση να είναι σε πολύ καλή μέρα και να βγάζει τον Καψάλη σε θέση βολής και την κεφαλιά του να περνά άουτ. Ενα λεπτό μόλις πριν από την λήξη του πρώτου μέρους ο Αστέρας έφθασε και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Ψαρόμπας εκτέλεσε φάουλ, ο Καψάλης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, αλλά η μπάλα μετά από την προσπάθειά του πέρασε παράλληλα με την γραμμή του τέρματος της ομάδας της Αγριάς.

Αλλαγές στην επανάληψη
Με την έναρξη του Β μέρους και ενώ ο τεχνικός του Θησέα έβλεπε πως η άμυνα της ομάδας του περνά δύσκολες στιγμές, προσπάθησε να αλλάξει κάπως το τρόπο παιχνιδιού της.
Ο Χολέβας πέρασε αντί του Δανιλόπουλου και ο νεαρός αμυντικός έπαιξε ως αριστερό μπακ και ο Κωστής μεταφέρθηκε στην μεσαία γραμμή. Με αυτή την κίνηση ο Νούσιας πέρασε στην τριάδα της επίθεσης, παίζοντας ως δεξιός μεσοεπιθετικός, με τον Ζαχαράκη να κινείται στα αριστερά.
Οι παίκτες του Θησέα έλεγξαν το παιχνίδι και θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 στο 62, αλλά η πάσα του Κ. Ζαχαράκη δεν έφτασε ποτέ στον Νούσια, που περίμενε αφύλακτος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει και πήρε πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Μόσιο να περνά ως αλλαγή. Στο 65 ο Παλάσης, αυτή τη φορά αντί να κάνει σέντρα, προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και το σουτ του σταμάτησε επάνω στον φορμαρισμένο Τζέκα.
Στο 69ο λεπτό ο Μόσιος έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, πάσαρε στον Καψάλη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει για ακόμη μια φορά τον Τζέκα, καθώς το σουτ στην κίνηση που έπιασε, σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα του Θησέα. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και σε μία αντεπίθεση ο Κόρμπας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ευαγγέλου, που με δεύτερη προσπάθεια κράτησε την μπάλα στα χέρια του.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω θέλοντας να ισοφαρίσουν. Ο Ψαρόμπας στο 75 τροφοδότησε και πάλι τον Καψάλη, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Τελικά ο Μίλτος Καλόγηρος δικαιώθηκε στο 87, όταν ο Τσιγκόλης σκόραρε τέσσερα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν το 87ο λεπτό, όταν ο Καψάλης προτίμησε να πασάρει μετά από ενέργειά του στην αντίπαλη περιοχή. Ο Τσιγκόλης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, οδηγώντας τις δύο ομάδες στην παράταση.
Ο Χολέβας για τον Θησέα είχε την τελευταία ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Δραματικά τα λεπτά της παράτασης
Στην διάρκεια των έξτρα τριάντα λεπτών οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία των πέναλτι. Η στιγμή που στιγμάτισε την παράταση ήρθε στο 115. Ο Νούσιας πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά και ο Κωστής, στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά, συγκρούστηκε με τον Ευαγγέλου, με αποτέλεσμα οι δύο παίκτες να οδηγηθούν ως τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο Αστέρας όμως, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές του, χρησιμοποίησε τον Ψαρόμπα ως τερματοφύλακα, παίζοντας με δέκα. Από την άλλη, αντί του Κωστή πέρασε ο Λιάρος, με την ομάδα του Θησέα να πραγματοποιεί την τελευταία της αλλαγή.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Νούσιας 1-0
Καψάλης 1-1
Ντόντης άουτ
Σ. Οικονόμου απέκρουσε ο Τζέκας
Κόρμπας 2-1
Ψαρόμπας απέκρουσε ο Τζέκας
Λιάρος 3-1
Μόσιος 3-2
Ανδρουτσόπουλος 4-2.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.Θ. 2008
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ
1 1 καν. διάρκεια
4 2 πέν.
Σκόρερ: 10’ Κόρμπας-87 Τσιγκόλης
Κίτρινες: Τζορμπατζής, Πασπαλάρης, Κωστής – Ευαγγέλου
Διαιτητής: Κουζάκης
Βοηθοί: Αποστολόπουλος, Α. Δαλούκας
4ος διαιτητής: Κούστας
ΘΗΣΕΑΣ (Λάκης Μπακάλης): Τζέκας, Πασπαλάρης, Κωστής (Λιάρος 118’), Μακρυγιάννης,
Ανδρουτσόπουλος, Τζορμπατζής (Ντόντης 70’), Μπουμπουζιώτης, Νούσιας, Κ. Ζαχαράκης, Δανιλόπουλος (Χολέβας 52’), Κόρμπας
ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλτος Καλόγηρος): Ευαγγέλου, Καρανικολάου (Τσιγκόλης 83’), Ιωάννου Κουτσουνίδης, Τανάγιας ( Κουτέρης 110’), Σ.Οικονόμου, Καψάλης, Κατσούγκρης, Ψαρόμπας,
Χ. Οικονόμου ( Μόσιος 64’), Παλάσης.

Δήλωσαν μετά το ματς:
Λάκης Μπακάλης: “Η σημερινή είναι μία από τις καλές στιγμές της καριέρας μου, καθώς είναι το τρίτο κύπελλο που κατακτώ ως προπονητής, μετρώντας τρεις κατακτήσεις σε οκτώ τελικούς. Το ματς ξεκίνησε καλά για την ομάδα μου, ωστόσο σε κάποιο διάστημα είχαμε την κούραση, ο Αστέρας το ισορρόπησε και δεχθήκαμε ένα γκολ τρία λεπτά μόλις πριν από το τέλος. Σίγουρα θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε αλλά τέλος καλό όλα καλά.”
Μίλτος Καλόγηρος: “Σήμερα (χθες) μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, αλλά χάσαμε το κύπελλο μέσα από τα χέρια μας. Είναι βέβαιο πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και την απόδοσή τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους παίκτες της Αγριάς για την επιτυχία τους.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου