ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς άδεια τα ναυταθλητικά σωματεία

χωρίς-άδεια-τα-ναυταθλητικά-σωματεία-851206

Χωρίς άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεών τους λειτουργούν τα ναυταθλητικά σωματεία τα Μαγνησίας! Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία διενεργεί προανάκριση, μετά από καταγγελία που έγινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Ηδη ο φάκελος της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στην Πταισματοδίκη Βόλου, η οποία θα καλέσει τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να καταθέσουν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ είχε δοθεί χρόνος προκειμένου να εξασφαλιστεί η άδεια, εντούτοις κανένα δεν προχώρησε την διαδικασία.
Σύμφωνα με το φάκελο της δικογραφίας, τα αθλητικά σωματεία ΟΕΑ – ΝΑΒ, ΝΟΒ Αργοναύτες, Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Ανοιχτής Θαλάσσης Βόλου και Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Ομιλος «Αίολος» Λάρισας, ενώ είναι εγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εντούτοις δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Ακόμη η Σχολή Ιστιοπλοΐας «Δαναός» φέρεται να μην είναι εγγεγραμμένη στους καταλόγους της Γ.Γ.Α.
Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/1999 με τις τροποποιήσεις του Νόμου 3057/2002, στο άρθρο 56 Α, αναφέρεται μεταξύ άλλων ρητά, ότι «για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην των υπαγομένων στις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου, απαιτείται άδεια περί της συνδρομής των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια
χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή τον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της παραγράφου του παρόντος άρθρου. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας. Η άδεια ισχύει για ένα έτος από τη χορήγησή της. Σε αυτήν ορίζονται τα αθλήματα που μπορεί να φιλοξενηθούν στην εγκατάσταση, το είδος των δραστηριοτήτων που θα ασκηθούν κατά άθλημα (αγώνες ή προπονήσεις), καθώς επίσης και ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός θεατών κατά τη διεξαγωγή κάθε αθλητικής συνάντησης ή αγωνίσματος. Αντίγραφο της άδειας ή της τυχόν ανάκλησης της κοινοποιείται στην κατά περίπτωση διοργανώτρια αρχή του αθλήματος και στην οικεία αστυνομική αρχή, στο κατά τόπο Γραφείο Φυσικής Αγωγής και εγκαταστάσεων στις οποίες τελούνται αθλητικές συναντήσεις αθλημάτων οποιασδήποτε κατηγορίας όσον αφορά στη διαπίστωση της συνδρομής των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας αθλουμένων και θεατών.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου