ΤΟΠΙΚΑ

Συζήτηση για το νέο Δικαστικό Μέγαρο στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

συζήτηση-για-το-νέο-δικαστικό-μέγαρο-σ-851206

Ενημέρωση – συζήτηση έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας αναφορικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν για το ενδεχόμενο χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στα διοικητικά όρια του Δήμου και ειδικότερα στην οικοπεδική έκταση, όπου στεγάζεται η Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, ανοίγοντας το θέμα, είπε ότι η πρόταση του Δήμου δεν έγινε ανταγωνιστικά προς την αντίστοιχη πρόταση του Δήμου Βόλου στο υφιστάμενο χώρο των Δικαστηρίων, αλλά στα πλαίσια της ενιαίας αντίληψης που θα πρέπει να διέπει ζητήματα που αφορούν σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα. Ο κ. Μαβίδης είπε ακόμη ότι οι γύρω χώροι από το κτίριο της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση πρόσβαση στον Περιφερειακό που έχει πιθανή επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ο κ. Μαβίδης σημείωσε ακόμη ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την οικοπεδική έκταση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίες και δόθηκαν, ενώ ενημέρωσε το σώμα και για τα εμπόδια που βάζει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για το υφιστάμενο κτίριο των Δικαστηρίων στο Βόλο. Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας τέλος σημείωσε ότι την πρόταση του Δήμου για τη στέγαση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στα διοικητικά όρια της πόλης, την ενστερνίζονται η Νομαρχία, ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων και ένα σημαντικό μέρος του νομικού μέρους της περιοχής, που εκφράζει, όπως είπε, διαφορετική θέση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Χαλέβας είπε ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την εμμονή του Βόλου για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου σε μία κορεσμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ σημείωσε ότι συμπληρωματικά με τη σημερινή πρόταση του Δήμου για την οικοπεδική έκταση στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων θα μπορούσε να τεθεί εναλλακτικά και η πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου σε έκταση πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο, η οποία δεν έχει απορριφθεί από το Συμβούλιο Χωροταξίας και το οποίο, μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, θα μπορούσε να τακτοποιηθεί και το έλλειμμα πρασίνου που προκύπτει. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση υπενθύμισε την καταρχήν θετική γνωμοδότηση που υπάρχει από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων ( TAXΔIK).
Στα πλεονεκτήματα που υπάρχουν για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία αναφέρθηκαν και οι κ.κ. Μολοχίδης, Μπαλλής και Λινάρδος με την επισήμανση ότι ο Βόλος θα πρέπει να δει με ευρύτητα σκέψης το όλο θέμα, προκειμένου, όπως είπαν, να αποφευχθούν επιλογές, οι οποίες εκ των υστέρων δεν θεωρήθηκαν και οι καλύτερες ( Νοσοκομείο, Κοιμητήριο κ.α.)
Σημειώνεται πως από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, προς επίρρωση των δικών του θέσεων, έχει επισημάνει, εκτός των άλλων, πως με βάση την κείμενη νομοθεσία τα Δικαστικά κτίρια χωροθετούνται μόνον στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου