ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο deal ετοιμάζει η ΕΒΟΛ

μεγάλο-deal-ετοιμάζει-η-εβολ-719078

Νέες προοπτικές για το μέλλον της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, ανοίγει μεγάλη συμφωνία με ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί η συμφωνία.

Η ΕΒΟΛ, αν όλα πάνε καλά, θα κληθεί να παράγει για λογαριασμό της αλυσίδας και για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που θα δώσει ώθηση στον κύκλο εργασιών της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας, συμβάλλοντας παράλληλα και στην τόνωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Παράλληλα με αυτή τη συμφωνία που φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών, η ΕΒΟΛ περιμένει και την τελική απάντηση των Γάλλων. Αν τελικώς υπάρξει οικονομική συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την τοπική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία, που ανοίγει πλέον τα «φτερά» της και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η τοπική γαλακτοβιομηχανία έχει δώσει προθεσμία έως τις 20 Αυγούστου στους Γάλλους, πριν «κλειδώσει» η συμφωνία για τη διάθεση 30 τόνων γίδινου γάλακτος ημερησίως.

Το άνοιγμα στην αγορά της Ευρώπης, γίνεται με ένα προϊόν του κλάδου παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, στον οποίο η ΕΒΟΛ είναι πρωτοπόρος. Το γίδινο γάλα δεν αποκλείεται μάλιστα, να αποτελέσει προάγγελο διάθεσης και άλλων βιολογικών προϊόντων γάλακτος στα ευρωπαϊκά ράφια πώλησης τροφίμων.

Τέλος Αυγούστου το ν/σ

Στο μεταξύ, επίσημη πρώτη χθες για την επιτροπή που συστήθηκε προκειμένου να μελετήσει το νέο νομοσχέδιο για το συνεταιριστικό και συνδικαλιστικό αγροτικό κίνημα.

Η συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικ. Πρίντζος, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προεδρεύοντος του Υπουργού, Αθ, Τσαυτάρη και του Γ.Γ.,κ. Κορασίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, στη συνεδρίαση λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις και εκτιμάται ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Αυγούστου.

Στόχος είναι η ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού και συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος, που όπως σημείωσε ο κ. Πρίντζος, κινδυνεύει να «σβήσει» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των παραγωγών και την τύχη των αγροτικών προϊόντων. «Το αγροτικό κίνημα πρέπει να ανακάμψει κόντρα στα καρτέλ που απειλούν και το θεσσαλικό κάμπο», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση, ο αγροτικός κόσμος, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου