ΤΟΠΙΚΑ

Σε άσχημη κατάσταση ο φωτισμός στα Πλατανίδια

σε-άσχημη-κατάσταση-ο-φωτισμός-στα-πλα-719288

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται ο παλιός δημοτικός φωτισμός σχεδόν σε όλο το μήκος της παραλίας Πλατανιδίων αλλά και μπροστά από τα καταστήματα της περιοχής. Σκουριασμένες κολώνες με κομμένα καλώδια και σπασμένα τζάμια συνθέτουν το σκηνικό στα Πλατανίδια εγκυμονώντας κινδύνους για τους πεζούς.

Οι επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που αντικρίζουν οι ίδιοι αλλά και οι τουρίστες της περιοχής. Παράλληλα ζητούν την παρέμβαση του Δήμου Βόλου, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά το παλιό δίκτυο φωτισμού.

Ο Δήμος Βόλου τους προηγούμενους μήνες είχε προχωρήσει σε επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού στα Πλατανίδια, καθώς ο φωτισμός που υπήρχε δεν ήταν επαρκής, ωστόσο δε φρόντισε να απομακρύνει ή να επισκευάσει τον παλιό δημοτικό φωτισμό που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της παραλίας.

Κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρει τα εξής: «Στα Πλατανίδια το παλιό δίκτυο βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση (φθορές, κομμένα καλώδια, ακατάλληλοι στύλοι) με αποτέλεσμα πέρα από το αισθητικό πρόβλημα να εγκυμονούν κίνδυνοι από τις σκουριασμένες κολώνες. Πάντα το συγκεκριμένο δίκτυο ήταν προβληματικό, αφού ακόμη και όταν λειτουργούσε, παρουσιάζονταν συχνά βραχυκυκλώματα και πτώση του δικτύου. Επίσης, η επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο έχει δημιουργήσει μεγάλες φθορές στα φωτιστικά σώματα. Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την πλήρη ανακαίνιση του δικτύου».

Οπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, πριν λίγο καιρό είχαν προχωρήσει σε επέκταση δικτύου φωτισμού στα Πλατανίδια, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα ενημερωθεί για το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να δοθεί λύση.

Παράλληλα πρόσθεσε, ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο στις αυξημένες ανάγκες αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε περιοχές και σημεία όπου υπάρχουν χρονίζοντα προβλήματα και ελλείψεις, κυρίως στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στο Σουτραλί, καθώς δεν επαρκεί ο δημοτικός φωτισμός.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου