ΤΟΠΙΚΑ

Οι όροι εκμίσθωσης του ΕΑΚ

οι-όροι-εκμίσθωσης-του-εακ-719310

Τους όρους διακήρυξης για την εκμίσθωση του ΕΑΚ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εγκρίνει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, σε συνεδρίασή του. Συγκεκριμένα θα αποφασιστεί φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για εκμίσθωση του ακινήτου του Εθνικού Σταδίου Βόλου. Το ακίνητο θα μισθωθεί για 2.083 ευρώ το μήνα και ο Δήμος θα λαμβάνει ποσοστά επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων.

Ο προς εκμίσθωση χώρος είναι οι κύριοι και βοηθητικοί χώροι και εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Βόλου που βρίσκονται στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Μεταξύ των κυρίων χώρων του, περιλαμβάνεται και το Κεντρικό Στάδιο, ο αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου (γήπεδο) με φυσικό χλοοτάπητα, χώροι εξυπηρέτησης φιλάθλων (τουαλέτες κ.λπ.), Αίθουσα Πλυντηρίου ρούχων, Αίθουσα Τύπου, για τις συνεντεύξεις της ομάδας και μόνο, αίθουσα κυλικείου – VIP, τη χρήση του οποίου θα έχει το Νομικό Πρόσωπο εφόσον το χρειασθεί για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, Αίθουσα γυμναστηρίου με όργανα, με την προϋπόθεση αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του ανατολικού πετάλου, Γραφείο (δίπλα στα αποδυτήρια γηπεδούχων) κ.α.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης είναι για ένα έτος (αγωνιστική περίοδο 2013-2014) και αρχίζει από την υπογραφή του συμφωνητικού και εγκατάστασης του μισθωτή, λήγει δε αυτοδίκαια και άνευ άλλου τινός με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του μισθωτή για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, σε κάθε δε περίπτωση, λήγει στις 30.06.2014, οπότε ο μισθωτής υποχρεούται να αποδώσει το μίσθιο και να αποχωρήσει από τους χώρους που του είχαν παραδοθεί προς χρήση με τη σύμβαση μίσθωσης. Ο μισθωτής θα έχει δικαίωμα παράτασης, εφόσον δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα συνεργασίας και θα έχει εκπληρώσει τις απορρέουσες από τη σύμβαση μίσθωσης υποχρεώσεις του μέχρι τη λήξη της σύμβασης, μετά από αίτημά του και σύμφωνη γνώμη και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με την προϋπόθεση ότι θα εξακολουθεί να αγωνίζεται στην ίδια ή σε ανώτερη κατηγορία.

Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το ετήσιο μίσθωμα της παραπάνω μισθωτικής περιόδου που λήγει στις 30/6/2014 ορίζεται το ποσό των 25.000€ (δηλ. 2.083,33€ μηνιαίως) που θα αποτελεί και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Επίσης η μισθώτρια για τη χρήση των προς εκμίσθωση χώρων του Δημοτικού Σταδίου Βόλου θα καταβάλλει επιπλέον του καθορισθέντος μισθώματος,

Α ) ποσοστό 15% επί των ετησίων εισπράξεων των εισιτηρίων (κοινών και διαρκείας για τους αγώνες που θα διεξαχθούν -πλην των φιλικών αγώνων-.

Η ΠΑΕ θα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις αποκλειστικά και μόνο για την εκπλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων όπως προσδιορίζονται στο πρόγραμμα των αγώνων της διοργανώτριας αρχής και για φιλικούς αγώνες και τυχόν τουρνουά που θα έχει αντικείμενο ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο μισθωτής επιβαρύνεται με τις δαπάνες για την υδροληψία, αποχέτευση, ηλεκτρική ενέργεια, αέριο, φωτισμό, τηλεφωνικής σύνδεσης και οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες για να συνδεθεί με το αντίστοιχο δίκτυο.

Αναλαμβάνουν τις υποδομές

για να λάβουν άδεια

Ουσιώδης και βασική προϋπόθεση για τη μίσθωση είναι η εντός διμήνου εκτέλεση από την ΠΑΕ των απαραίτητων, επιβαλλόμενων και δαπανηρών έργων υποδομής στο σύνολο των εγκαταστάσεων που επιβάλλονται από την αρμόδια, για την έκδοση άδειας λειτουργίας του Σταδίου, αρχή και από τη διοργανώτρια των αγώνων και ενδεικτικά αναφέρονται οι εργασίες αποκατάστασης της στατικής επάρκειας κερκίδων και ιστών ηλεκτροφωτισμού, ανακατασκευή του χλοοτάπητα και όλης της αναγκαίας υποδομής του υπεδάφους, η ανακατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποστράγγισης υδάτων από τον αγωνιστικό χώρο, οι κατασκευές και επισκευές στις εισόδους του γηπέδου, στις τουαλέτες του γηπέδου, στα Ιατρεία του γηπέδου, στις κερκίδες (καθίσματα κ.λπ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου