ΤΟΠΙΚΑ

ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ: Με το μαχαίρι στην πλάτη του πήραν τα λεφτά

ομηρια-και-απειλη-του-θυματοσ-με-το-μαχ-851206

Νέα δεδομένα για την δράση των νεαρών που πραγματοποίησαν ληστείες στο κέντρο του Βόλου, το βράδυ της Κυριακής, αποκαλύπτονται μετά και την σύλληψη του τρίτου δράστη, αλλά νεαρού που τον φιλοξενούσε στην οικία του, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη.
Όπως προκύπτει από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι τρεις νεαροί έφτασαν σε σημείο να κρατήσουν όμηρο για αρκετή ώρα τον πρώτο φοιτητή που λήστεψαν, μέχρι να τον οδηγήσουν σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων υποκαταστήματος τράπεζας για να του αποσπάσουν τελικά τα χρήματα. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και η απόπειρα ληστείας σε καθηγητή, που τελικά διέφυγε από τους δράστες.
Ειδικότερα, προχθές στις 10:40 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Γκλαβάνη και Ερμού, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, η σπείρα, με τη απειλή μαχαιριού, που κρατούσε 21χρονος άεργος, κάτοικος Βόλου, ανάγκασαν 21χρονο φοιτητή, επίσης κάτοικο Βόλου, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την προανάκριση, ο 21χρονος μαζί με έναν 18χρονο υπήκοο Αλβανίας, και έναν 15χρονο έλληνα, μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου Βόλου, με την απειλή του μαχαιριού, ανάγκασαν τον φοιτητή να μεταβεί στην οικία του να πάρει την πιστωτική του κάρτα, να μεταβεί σε τράπεζα και να κάνει ανάληψη του ποσού των 440 ευρώ. Και όλα αυτά με το μαχαίρι που κρατούσε ο 21χρονος να βρίσκεται πίσω από την πλάτη του.
Οι τρεις δράστες μετά τη ληστεία τράπηκαν σε φυγή, και 10 λεπτά αργότερα,
στη παραλία του Βόλου, πλησίον του ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου με την απειλή μαχαιριού και πάλι, ανάγκασαν 19χρονο φοιτητή κάτοικο Βόλου, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.
Στη συνέχεια, πάλι κοντά στη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, εντόπισαν καθηγητή, κάτοικο Βόλου, τον οποίο απείλησαν με το μαχαίρι να τους παραδώσει τα χρήματα, όμως το υποψήφιο θύμα κατάφερε να διαφύγει και να ζητήσει βοήθεια σε κοντινό περίπτερο.
Οι δύο φοιτητές κατήγγειλαν τα δύο περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μέχρι και χθες αργά το βράδυ, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των μελών της σπείρας.
Μετά από τις περιγραφές των δύο φοιτητών και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 18χρονο υπήκοο Αλβανίας, και έναν 15χρονο έλληνα, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στις δύο ληστείες. Και οι δύο είναι μαθητές του Νυχτερινού Λυκείου Βόλου, ενώ όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς, παρασύρθηκαν από τον τρίτο δράστη, ο οποίος είναι τοξικομανής, που τους ζήτησε να τον βοηθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες δεν είχαν ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές, κάτι που δυσκόλεψε πολύ τους αστυνομικούς στον εντοπισμό και την σύλληψή τους.
Στη συνέχεια εντόπισαν τον 21χρονο σε σπίτι 19χρονου βολιώτη, άεργου, ο οποίος τον φιλοξενούσε προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 19χρονου, βρέθηκε κατασχέθηκε το μαχαίρι, ενώ σε σωματική έρευνα στον 21χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρήματα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έξω από την οικία του 19χρονου συνελήφθη ένας 26χρονος ανεπάγγελτος, κάτοικος Βόλου, καθώς μετά από έλεγχο βρέθηκε να κατέχει μία ποσότητα ηρωίνης, σε χάρτινη συσκευασία, μικτού βάρους 0,9 γρ.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 26χρονος είχε σκοπό να πουλήσει την ηρωίνη στον 21χρονο.
Χθες και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα , ο οποίος άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία, απλή συνέργεια σε ληστεία και υπόθαλψη εγκληματία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον Ανακριτή. Χθες απολογήθηκε μόνο ο 21χρονος, ενώ σήμερα θα απολογηθούν οι υπόλοιποι τρεις. Ανακριτής και Εισαγγελέας θα αποφασιζόσουν αν θα κάποιοι από τους τέσσερις συλληφθέντες θα προφυλακιστούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου