ΤΟΠΙΚΑ

Γεμίζουν οι κοντινές παραλίες

γεμίζουν-οι-κοντινές-παραλίες-723305

Ανάσες δροσιάς και στιγμές ξεγνοιασιάς αναζητούν οι Βολιώτες στις κοντινές παραλίες του Αναύρου και των Αλυκών, καθώς τα οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με την ακριβή τιμή της βενζίνης, δεν επιτρέπουν πολλές μακρινές αποστάσεις με τα ΙΧ. Μάλιστα, οι κοντινές παραλίες, πέρα από τα Σαββατοκύριακα, σφύζουν από κόσμο όλων των ηλικιών και τις καθημερινές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οι περισσότεροι φέτος, προτιμούν να μεταφέρουν από το σπίτι τους ομπρέλες, καρεκλάκια και όλα τα σύνεργα με αποτέλεσμα το μπάνιο να μην κοστίζει ούτε ένα ευρώ. Όσοι έχουν και παιδιά παίρνουν και το απαραίτητο φαγητό μαζί και τα παιχνίδια φυσικά κάνοντας το μπάνιο στη θάλασσα… εκδρομή, αφού για τους περισσότερους τη φετινή χρονιά οι διακοπές έχουν «παγώσει».

Χθες το μεσημέρι στην παραλία του Αναύρου επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ δεν έλειψαν και τα πρώτα προβλήματα καθώς οι θέσεις παρκαρίσματος ήταν πραγματικά δυσεύρετες!

Ανέξοδη απόδραση

Καθημερινή απόδραση αποτελεί για τη Χριστίνα Μαστρογιάννη, άνεργη, το μπάνιο στην παραλία του Αναύρου, τονίζοντας ότι μερικές μέρες επιλέγει να μετακινείται μέχρι την παραλία με τα πόδια και άλλοτε με το αστικό λεωφορείο. «Με την παρέα μου προτιμάμε με 1,10 ευρώ που κοστίζει το εισιτήριο του αστικού να έρθουμε για μπάνιο παρά να πάμε για καφέ που κοστίζει 3,50 ευρώ. Φέτος πραγματικά ο κόσμος δείχνει μια προτίμηση προς τις κοντινές παραλίες. Άλλωστε, ο Άναυρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες παραλίες», καταλήγει η ίδια.

Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Φώτη, μητέρα δύο παιδιών, επισημαίνει ότι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επιλέγει τον Άναυρο για τα καλοκαιρινά της μπάνια. «Η παραλία βρίσκεται κοντά στο σπίτι και έτσι μας βολεύει όλους και ιδίως τα παιδιά που δεν ταλαιπωρούνται. Το θετικό είναι ότι επειδή μετακινούμαστε με τα πόδια δεν ξοδεύουμε καθόλου χρήματα».

Αυξημένη κίνηση στα αστικά λεωφορεία

Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, καθώς αρκετά δρομολόγια καταλήγουν στην πλαζ των Αλυκών, αλλά και στον Άναυρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου