ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά σε λειτουργία το μηχανοκίνητο τρενάκι

ξανά-σε-λειτουργία-το-μηχανοκίνητο-τρ-723319

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα, για δεύτερη χρονιά, από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το μηχανοκίνητο τρενάκι στον Αη – Γιάννη, το οποίο θα μεταφέρει δωρεάν τουρίστες και επισκέπτες από τον Περιφερειακό δρόμο του Αη – Γιάννη στην παραλία του χωριού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Σολδάτος, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας κάνει τελική στάση στον Περιφερειακό δρόμο και όχι στην παραλία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μετακινούνται με πόδια μέχρι το χωριό.

Οπως διευκρινίζει ο κ. Σολδάτος, παρότι έχουν επισημάνει το πρόβλημα στην διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν έχει δοθεί λύση. «Σίγουρα τον Αύγουστο είναι δύσκολο για το λεωφορείο να κατεβαίνει μέχρι την παραλία, λόγο της αυξημένης κίνησης ωστόσο τους υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα», τονίζει ο κ. Σολδάτος.

«Σκοπός η εξυπηρέτηση των τουριστών»

Το μηχανοκίνητο τρενάκι, έχει δύο βαγόνια και χωράει συνολικά 40 άτομα και θα χρησιμοποιηθεί και φέτος για τη δωρεάν μεταφορά κατοίκων του τουριστών από τον περιφερειακό δρόμο του Άη – Γιάννη μέχρι και την παραλία του χωριού.

Το τρενάκι κόστισε συνολικά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 25.000 ευρώ και η αποπληρωμή του έγινε τμηματικά σε δέκα δόσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, αναφέρει ότι το τρενάκι εξυπηρετεί τον τουρισμό της περιοχής. « Λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται το καλοκαίρι στον παραλιακό δρόμο του Άη- Γιάννη δεν είναι δυνατή η ασφαλής και χωρίς προβλήματα διέλευση των λεωφορείων από το κέντρο του παραθαλάσσιου χωριού. Το μηχανοκίνητο τρενάκι θα δώσει και φέτος λύση στο πρόβλημα που παρατηρείται με τη μεταφορά των επιβατών προς την παραλία του ‘Αη – Γιάννη».

Να διευκρινιστεί ότι τον Ιούλιο η μεταφορά των κατοίκων και τουριστών θα είναι δωρεάν, ενώ τον Αύγουστο πιθανότατα να οριστεί από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου κάποιο συμβολικό αντίτιμο για εισιτήριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου