ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικό καλοκαίρι στο ΔΙΕΚ Βόλου

δημιουργικό-καλοκαίρι-στο-διεκ-βόλου-723309

Πρόγραμμα τετράωρης καλλιτεχνικής απασχόλησης με τον τίτλο «Δημιουργικό Καλοκαίρι 2013», θα υλοποιήσουν από τις 8 ως τις 19 Ιουλίου οι καθηγητές των τμημάτων Ενδυματολογίας, Χειροποίητου Κοσμήματος και Κεντητικής του ΙΕΚ Δήμου Βόλου. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις εφαρμοσμένες τέχνες, ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, όσοι συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν θέματα και τεχνικές του ενδύματος (ράψιμο, σχέδιο μόδας, παραλλαγές και μεταποιήσεις ρούχων, υφασματολογία κ.λ.π.), του χειροποίητου κοσμήματος (μέταλλα, χάντρες, σύρματα κ.λ.π.) και της κεντητικής (κέντημα χειρός, πλέξιμο κλπ).

Η φιλοσοφία του προγράμματος επικεντρώνεται στο τρίπτυχο γνώση – δημιουργία – ψυχαγωγία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από την αισθητική αγωγή και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσω νέων εμπειριών και πρωτότυπων τρόπων έκφρασης. Παράλληλα, όμως, το πρόγραμμα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση με ζωογόνους διεξόδους για τους νέους ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν εύκολα, παιδιά (από 12 και άνω) καθώς και ενήλικες… που εξακολουθούν να αισθάνονται παιδιά. Συγχρόνως, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον δημιουργικό και ευχάριστο.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου και θα πραγματοποιείται από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 09.00 π.μ. ως τις 13.00 μ.μ, στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ρ. Φεραίου 1 και Χείρωνος. Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ και περικλείει μέρος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου, τηλέφωνο 2421056446, ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], www.diek.gr .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου