ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στη Νέα Ιωνία

συνελήφθη-αρχαιοκάπηλος-στη-νέα-ιωνί-851206

Αρχαιοκάπηλος, έχοντας στην κατοχή του σημαντικό αρχαιολογικό θησαυρό, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετά από παρακολούθηση ημερών. Η αξία του θησαυρού ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί, καθώς τα κατασχεθέντα αντικείμενα εστάλησαν στο νομισματικό μουσείο για εργαστηριακή εξέταση.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου παρακολουθούσαν εδώ και αρκετό καιρό 45χρονο κάτοικο Νέας Ιωνίας, καθώς είχαν πληροφορίες ότι πωλούσε αρχαία αντικείμενα.
Μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στην οικία του 45χρονου βρέθηκε να κατέχει επτακόσια 700 χάλκινα και τέσσερα αργυρά νομίσματα, καθώς επίσης και ένα αρχαίο πλακίδιο, τα οποία σύμφωνα με την τοπική Αρχαιολογική Υπηρεσία χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως την ρωμαϊκή εποχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος είχε τοποθετήσει τα νομίσματα, τα οποία βρισκόταν σε δύο μικρά μπαουλάκια, σε ειδική κρύπτη μέσα στην οικία του, η οποία βρέθηκε μετά από εκτεταμένη έρευνα.
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο 45χρονος ήταν μεταπωλητής του αρχαιολογικού θησαυρού, ο οποίος είχε περιέλθει στα χέρια του από αγοραπωλησία. Εκτιμάται ωστόσο ότι πιθανόν να είχε και τον ρόλο του μεσάζοντα. Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν έχουν σχέση με την ιστορία του Νομού Μαγνησίας.
Ο συλληφθείς από την πλευρά του ανέφερε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα περιήλθαν στην κατοχή του από την μητέρα του.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ενώ τα νομίσματα απεστάλησαν στο νομισματικό μουσείο για εργαστηριακή εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και για άλλες παραβάσεις του ποινικού κώδικα, ενώ έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου