ΤΟΠΙΚΑ

Σέντρα με… βολιώτικο ντέρμπι στο ΕΑΚ

σέντρα-με-βολιώτικο-ντέρμπι-στο-εακ-851206

Μετά από δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας Νίκη και Εθνικός Ολυμπιακός ή Εθνικός Ολυμπιακός και Νίκη, αν προτιμάτε, επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η επιστροφή γίνεται με ένα μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι στο ΕΑΚ. Οι δυο βολιώτικες ομάδες, αντίπαλες, στον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής, στήνουν την μπάλα στην σέντρα και επαναρχίζουν το πρωτάθλημα με ένα ματς που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω βαθμολογικής κρισιμότητας για αμφότερους τους συλλόγους, αλλά και για λόγους γοήτρου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και υπάγεται στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της τρίτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για όσους βιάστηκαν να υποβαθμίσουν το ντέρμπι για τους ερυθρόλευκους οπαδούς, λόγω κυρίως της παρουσίας του ΑΣΚ Ολυμπιακού στην Β’ Εθνική, ο Κώστας Σταματίου και οι παίκτες του αναμένεται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις μέσα από το τερέν του σταδίου, ενώ χθες ο ΣΦΕΟΒ με κάλεσμά του προέτρεψε τους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό παρών. Αλλωστε όσο δεν μπαίνει η υπογραφή της συγχώνευσης, ο σημερινός οικοδεσπότης Εθνικός Ολυμπιακός συνεχίζει να κυνηγά τον στόχο της ανόδου.
Από την άλλη πλευρά για τη Νίκη το σημερινό ματς έχει επίσης μεγάλη σημασία. Δεν είναι μόνο ότι σε περίπτωση που η ομάδα του Νίκου Ζαλίκα κατακτήσει το τρίποντο θα παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις, αλλά και το γεγονός ότι ένας θρίαμβος σε ένα τοπικό ντέρμπι θα δώσει στους κυανόλευκους όση ακριβώς αυτοπεποίθηση χρειάζονται για την δύσκολη συνέχεια, μια και οι δυο μήνες αγωνιστικής απραξίας, αλλά και ο άσχημος τρόπος που σταμάτησε για αυτούς το πρωτάθλημα με εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, τους έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για ένα αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει σαν ένεση ηθικού.

Ο Εθνικός Ολυμπιακός
Χαμηλότερα από τη Νίκη στην βαθμολογία, πέντε θέσεις (9η θέση) και έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος στην υπόθεση «άνοδος», ο Εθνικός Ολυμπιακός, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, φαίνεται πως παίζει μερικές από τις τελευταίες του ελπίδες για την διεκδίκηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Ο Κώστας Σταματίου και οι παίκτες του περίμεναν καιρό αυτό το παιχνίδι για να αποδείξουν ότι δεν ζουν στην σκιά του Ολυμπιακού της Β’ Εθνικής και έχουν τους δικούς τους στόχους και φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα.
Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο δεν υπολογίζεται ο Σαρρηγιαννίδης που έχει ζητήσει να αποχωρήσει, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το νέο αγωνιστικό προφίλ που θα έχει η ομάδα, μετά την αποχώρηση του Κοτταρέλα που είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επίθεσης από την αριστερή πλευρά.
Ο Κώστας Σταματίου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ένα 4-4-2. Ο Ζαφείρης θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μουρκάκης, δεξί μπακ, Μπέκος αριστερό μπακ, στόπερ οι Μητσιόπουλος και Ευθυμιάδης, αμυντικά χαφ οι Σαβάλα και Μακρής, Λούκας και Γέλοβατς θα συμπληρώνουν την γραμμή του κέντρου και στην επίθεση θα βρίσκονται οι Νασιόπουλος και Τσατσαλίδης.
Αγώνας δρόμου γίνεται από τους ανθρώπους της ομάδας να εκδοθούν σήμερα τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Τέα και Φλώρου. Για τον Μπιμπή δεν υπάρχουν πιθανότητες να τεθεί στην διάθεση του Κώστα Σταματίου. Ο Φλώρος ίσως να ξεκινήσει και στην ενδεκάδα, αν τελικά εκδοθεί το δελτίο του.

Η Νίκη
Η Νίκη βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ψάχνει τρόπο να αρχίσει να κλείνει την ψαλίδα των έξι βαθμών που απέχει από τον δεύτερο ΠΑΟΝΕ, τον οποίο και υποδέχεται την Κυριακή στη Ν. Ιωνία, αμέσως δηλαδή μετά το τοπικό ντέρμπι. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για τους κυανόλευκους, που μέσα σε λίγες μόνο ημέρες καλούνται να αποδείξουν κατά πόσο μπορούν φέτος να διεκδικήσουν την επιστροφή της ομάδας στην Β’ Εθνική.
Ο Νίκος Ζαλίκας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Πάγκαλη που λόγω οικογενειακού προβλήματος συνεχίζει να βρίσκεται στην Αθήνα. Ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή, που έχει κάνει τη Νίκη να διατηρεί το αήττητο εκτός έδρας, ο Κατερινιώτης τεχνικός θα κατεβάσει την ομάδα του στο ΕΑΚ, χωρίς θεαματικές αλλαγές εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε σχέση με τις προ δύο μηνών επιλογές του. Για πρώτη φορά πάντως στο πρωτάθλημα θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια ο Ανδριόπουλος λόγω της αποχώρησης του Δινόπουλου. Στην τετράδα της άμυνας στην δεξιά πλευρά θα ξεκινήσει ο Μακράκης, στην αντίστοιχη από αριστερά ο Κωστής, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σάμπλιακ και Μπουτογιάννης. Στο κέντρο η παρουσία των Κουτελιέρη και Χρέντσαρ θεωρείται σίγουρη, ενώ παίζεται μια θέση ανάμεσα στους Τσέροβιτς, Μητράκα και Λάνγκερ και ανάλογα την επιλογή του Νίκου Ζαλίκα θα επιφέρει κάποιες εσωτερικές αλλαγές στο 4-5-1, που αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του. Οι άλλοι τρεις που κλείνουν την ενδεκάδα είναι οι Βούλγαρης, Χατζηπαντελίδης και Ντούλας, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Μετά πάντως τις χθεσινές εξελίξεις και την έκδοση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων Λάππα και Καντιμοίρη, δεν θα αποτελούσε έκπληξη να ξεκινούσε κάποιος από αυτούς ή και οι δύο στο βασικό σχήμα.
*Ο Γισγάκης έλυσε το συμβόλαιό του με την Καστοριά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα παίκτη της Νίκης.

Η μετακίνηση των οπαδών
Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στην αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αποφασίστηκε οι φίλαθλοι της Νίκης να μεταβούν στο γήπεδο με λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από το Παντελής Μαγουλάς. Οι οπαδοί των φιλοξενουμένων θα τοποθετηθούν στις θύρες 5 και 6 του σταδίου.
Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνει ο Γ. Κανδρής από την Αττική με βοηθούς του τους Σ. Ζερβό (Αθηνών) και Ν. Καραϊσαρίδη (Πιερίας).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: ΕΑΚ Βόλου
Ωρα: 3 μ.μ.
Διαιτητής: Γ. Κανδρής (Αττικής)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗ
83. ΖΑΦΕΙΡΗΣ 29. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
20. ΜΟΥΡΚΑΚΗΣ 21. ΜΑΚΡΑΚΗΣ
21.ΜΠΕΚΟΣ 30. ΚΩΣΤΗΣ
99. ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ 4. ΜΠΟΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
22. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ 3. ΣΑΜΠΛΙΑΚ
4. ΜΑΚΡΗΣ 33. ΧΡΕΝΤΣΑΡ
19. ΣΑΒΑΛΑ 19. ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ
10. ΛΟΥΚΑΣ 2. ΜΗΤΡΑΚΑΣ
77. ΓΕΛΟΒΑΤΣ 8. ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
11. ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ 7. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
14.ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ 99. ΝΤΟΥΛΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Κ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ν. ΖΑΛΙΚΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου