Ψάχνει εθελοντές για την καθαριότητα

Τελευταία ενημέρωση: 2007-02-10, 00:00:00

Την αναβάθμιση του έργου της Υπηρεσίας Καθαριότητας-Πρασίνου και Περιβάλλοντος, προωθεί η νέα δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και την αποκατάσταση της εικόνας της πόλης στους συγκεκριμένους τομείς. Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων κατά τη διάρκεια της τετραετίας, η Νέα Ιωνία μπορεί να αναδειχθεί σε μία από τις καθαρότερες πόλεις της Ελλάδας, πράγμα που αποτελεί κι έναν από τους στρατηγικούς στόχους του προγράμματός της.
Σε συνεστίαση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γ. Κουφογιώργου, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία και οργάνωση της Υπηρεσίας, έτσι ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδιασμού και σύντομα να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής.
Ο κ. Κουφογιώργος απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να τηρούν αυστηρά τον κανονισμό λήψης μέτρων ασφαλείας, φορώντας μάσκες, γάντια και γιλέκα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, για την προστασία της δικής τους υγείας.
Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλεί επιστολή του κ. Κουφογιώργου προς όλους τους Αθλητικούς και Εκπολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Νέας Ιωνίας, με την οποία θα απευθύνεται πρόταση συνεργασίας για την καθαριότητα της πόλης με εθελοντική εργασία. Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος «η υπηρεσία έχει εκπονήσει και θα υλοποιήσει άμεσα ένα σχέδιο καθαριότητας πλατειών, πάρκων, οικοπέδων και άλλων κοινόχρηστων χώρων, σε συνεργασία με διάφορους Συλλόγους, φορείς, σχολεία και εθελοντικές οργανώσεις, αρχής γενομένης από τις περιοχές Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγίου Σπυρίδωνα». Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η συνδρομή των κατά τόπους Αθλητικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων, με τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, ενισχύοντας το έργο των εργαζομένων και των μηχανικών μέσων.
Τέλος, η Υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος με επιστολή της προς τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, υποδεικνύει τον τρόπο περισυλλογής των υλικών συσκευασίας, ζητώντας να τηρηθεί απαρέγκλιτα στο εξής, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται για την καλύτερη εικόνα της πόλης. Διαμηνύει, μάλιστα, πως θα μεριμνά για την εφαρμογή των υποδείξεων και πως η συστηματική παραβίαση των κανόνων αποτελεί αδίκημα εκ μέρους των καταστημάτων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=