ΤΟΠΙΚΑ

Επαφές Μαραβέγια για τα προβλήματα των λιμενικών στη Μαγνησία

επαφές-μαραβέγια-για-τα-προβλήματα-τω-891910

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, στους οποίους έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που υπηρετεί στις λιμενικές αρχές της Μαγνησίας.

Ειδικότερα ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του λιμενικού σταθμού Αγίας Κυριακής Τρικερίου και να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις.

Αναφορικά με τις Σποράδες ο βουλευτής Μαγνησίας, έθιξε το θέμα της οργανικής σύνθεσης του τμήματος Σκοπέλου και της ενίσχυσής του με επιπλέον χερσαία μέσα, για το λιμενικό φυλάκιο Γλώσσας επισήμανε ότι πρέπει να επανδρωθεί, ενώ για το λιμεναρχείο Σκιάθου, ζήτησε η οργανική του σύνθεση να αυξηθεί στα 35 άτομα από 29 που είναι σήμερα. Τέλος, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση της οργανικής δύναμης του λιμενικού τμήματος Αμαλιάπολης κατά 20 άτομα τουλάχιστον.

Ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι επίκειται η προκήρυξη 1.000 θέσεων στο Λιμενικό Σώμα και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει οπωσδήποτε ενίσχυση των λιμενικών υπηρεσιών και στη Μαγνησία.

Τέλος, τόσο ο υπουργός όσο ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, δεσμεύτηκαν ότι από κοινού θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των λιμενικών υπηρεσιών στη Μαγνησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου