ΤΟΠΙΚΑ

Στη Λετονία από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

στη-λετονία-από-το-1ο-επα-λ-ν-ιωνίας-891968

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας πραγματοποίησε την τέταρτη ροή του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με θέμα «Από την ιδέα μέχρι τη δημιουργική επιχειρηματικότητα» στο Daugavpils της Λετονίας. Εντεκα εκπαιδευτικοί Επαγγελματικών Λυκείων Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ιταλίας, της Λετονίας, της Φινλανδίας και της Ελλάδας ξανασυναντήθηκαν στα μέσα Μαΐου για πέντε μέρες.

Ηταν η στιγμή να γραφεί από κοινού ο οδηγός καλών πρακτικών και δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της νεανικής επιχειρηματικότητας, ως αποτέλεσμα των σεμιναρίων και εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις προηγούμενες διακρατικές συναντήσεις. Η συνεργασία ήταν άψογη και ομόφωνα συμφωνήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία συλλογής του υλικού καθώς μέσα Ιουνίου, στην τελευταία συνάντηση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, θα είναι έτοιμος ο οδηγός για την εκτύπωση ή διαδικτυακή διάθεσή του, σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, υπήρξε οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του λετονικού σχολείου δημιουργήσανε διακοσμητικά χαρτιά με την τεχνική της μαρμαρογραφίας και σχεδιάσανε στάμπες σε μπλούζες με την τεχνική του αποχρωματισμού. Η παραμονή ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Μουσείο σύγχρονης τέχνης του Μαρκ Ρόθκο και την επίσκεψη σε μια αγροτική φάρμα στα περίχωρα της πόλης.

Και οι έντεκα καθηγητές αποχώρησαν ενθουσιασμένοι, όχι μόνο για την ολοκλήρωση της θεματικής του προγράμματος, αλλά και για τις φιλίες που εδραιώνονται στον χρόνο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που έλαβαν μέρος στη μετακίνηση ήταν η Δήμητρα Κλένδρου, ο Ελευθέριος Πλαβός και η Αγγελική Καμπούρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου