ΛΑΡΙΣΑ

Η Θεσσαλία αποκτά τη δική της «Γένεσις» ~ Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

η-θεσσαλία-αποκτά-τη-δική-της-γένεσις-129513

Στη Λάρισα η μεγαλύτερη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – Ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού και εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω της εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής

Τη δική της «Γένεσις» ετοιμάζεται να αποκτήσει η Θεσσαλία. Παράρτημα της μεγαλύτερης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα, της κλινικής «Γένεσις Αθηνών», πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του στη Λάρισα, στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Η «Γένεσις» αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξωσωματική γονιμοποίηση για Έλληνες και ξένους εδώ και 30 χρόνια και μέσω του παραρτήματος στη Λάρισα θα μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των υπογόνιμων ζευγαριών που δεν τους είναι εύκολη η μετάβαση στην Αθήνα.

Η νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Γένεσις Αθηνών Θεσσαλίας» θα λειτουργεί ως πρότυπη μονάδα με τον Κωνσταντίνο Πάντο, τον Κωνσταντίνο Σφακιανούδη, τον Νικολάο Μπαθρέλλο, τον Αναστάσιο Κωνσταντόπουλο και με συνεργασίες με Θεσσαλούς γιατρούς.

Μάλιστα σήμερα, Σάββατο πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της, στο ξενοδοχείο Imperial στις 12 το μεσημέρι. Οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό θα υποδεχθούν τους συναδέλφους τους, αλλά και όποιον άλλο ενδιαφέρεται και θα τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τις δυνατότητες της νέας υπερσύγχρονης μονάδας.

Οι εμβρυολόγοι του καλύτερου εργαστηρίου της χώρας θα εξηγήσουν όλες τις νέες τεχνικές που ενσωματώνουν στην καθημερινή πρακτική τους και θα εφαρμόσουν στην νέα μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Ιατρικός τουρισμός στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με τον κ. Πάντο στο παράρτημα θα προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες που χρειάζονται τα υπογόνιμα ζευγάρια, για τα οποία θα ακολουθείται εξατομικευμένη διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία. Ταυτόχρονα στόχος είναι η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και σε επίπεδο Θεσσαλίας. «Θέλουμε να προάγουμε τον ιατρικό τουρισμό στη Θεσσαλία, διοχετεύοντας ζευγάρια από το εξωτερικό και στην περιοχή. Για παράδειγμα μπορεί κάποιο ζευγάρι να επισκέπτεται τα Μετέωρα και ταυτόχρονα να του προσφέρεται ιατρική πράξη», σημειώνει ο γυναικολόγος, κ. Κων. Πάντος.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Παράλληλα με τη «Γένεσις» θα λειτουργήσει στη Θεσσαλία και τμήμα της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στην οποία ο κ. Πάντος είναι γενικός γραμματέας.

Μέσω της εταιρείας θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των ζευγαριών για τα όρια της φύσης, τις επιλογές που υπάρχουν, τη δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με τη συντήρηση ωαρίων σε κατάψυξη έως και 25 χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου