ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος : Εδωσε 2.000 € για δήθεν επέμβαση

βόλος-εδωσε-2-000-e-για-δήθεν-επέμβαση-186087

Θύμα απάτης έπεσε στις 6 Ιανουαρίου 76χρονη στον, όταν ανήμερα των Θεοφανίων της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον γιατρό και της ζήτησε να δώσει 2.000 ευρώ, γιατί δήθεν συγγενικό της πρόσωπο έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Υπό τον φόρτο της ψυχολογικής πίεσης, η γυναίκα πείστηκε να δώσει τα λεφτά και ακολούθησε τις οδηγίες του απατεώνα.

Οπως της υπέδειξε, έβαλε τα χρήματα κάτω από κάδο απορριμμάτων μακριά από το σπίτι της, όμως κανένα συγγενικό της πρόσωπο δεν βρισκόταν σε κίνδυνο, ούτε χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση.

Οταν το αντελήφθη η παθούσα, τα χρήματά της είχαν κάνει φτερά. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που ενημερώθηκε για την απάτη, ξεκίνησε άμεσα έρευνες. Μελετώντας την υπόθεση μεθοδευμένα, έπιασε την άκρη του νήματος.

Οπως προέκυψε από την περαιτέρω προανάκριση, γυναίκα ηλικίας 50 ετών από τη Βουλγαρία είχε πάρει τα χρήματα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξακρίβωσε τα στοιχεία της και σχημάτισε σε βάρος της δικογραφία για απάτη. Συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και του άλλου δράστη ή δραστών.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο διάστημα υπήρξαν αναφορές για προσπάθειες απατεώνων να εξαπατήσουν Βολιώτες με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις. Η μία αφορούσε σε ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο άνδρας ενημέρωσε ότι δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο πρωινή ώρα από άγνωστο που του είπε ότι η κόρη του που ζει στη Σκιάθο, υπέστη τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο επιτήδειος του ζήτησε να μεταβεί στο Αχιλλοπούλειο και η γυναίκα του να παραμείνει στο σταθερό προκειμένου να συνεννοηθούν για να του καταθέσει 18.000 ευρώ, ώστε η κόρη τους να γίνει καλά.

Ευτυχώς, ο Βολιώτης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Στη δεύτερη περίπτωση, Βολιώτης ενημέρωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μία γυναίκα η οποία έλεγε ότι είναι διευθύντρια σε κλινική του Νοσοκομείου και προσπαθούσε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας δύο απάτες με παρόμοιο περιεχόμενο για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία κατά δύο γυναικών από τη Βουλγαρία ηλικίας 30 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου