ΤΟΠΙΚΑ

Υποψίες ότι έδρασαν και στον Βόλο οι Βουλγάρες με τα «μαϊμού» τροχαία

υποψίες-ότι-έδρασαν-και-στον-βόλο-οι-βο-189804

Συμμετοχή των δύο αλλοδαπών γυναικών που εξαπάτησαν ηλικιωμένους στη Λάρισα με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων και σε άλλες υποθέσεις απάτης στη Θεσσαλία, όπως και στον Βόλο, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Οι δύο γυναίκες, που κατάγονται από τη Βουλγαρία και είναι ηλικίας 30 ετών, όπως διαπιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένους στη Λάρισα στις 5 Ιανουαρίου αρπάζοντάς τους χρυσαφικά αξίας 7.000 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 3.000 ευρώ στη δεύτερη.

Στον χρόνο δράσης τους καταγγέλθηκαν περίεργα τηλεφωνήματα από απατεώνες και στον Βόλο. Συγκεκριμένα, στις 8 Ιανουαρίου ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δέχτηκε δύο καταγγελίες από πολίτες του Βόλου τους οποίους κύκλωμα με παρόμοια δράση προσπάθησε να τους εξαπατήσει. Ευτυχώς, δεν πείστηκαν από τα λόγια των απατεώνων και δεν ακολούθησαν τις οδηγίες τους.

Στη μία περίπτωση πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο άνδρας ενημέρωσε ότι δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο πρωινή ώρα από άγνωστο που του είπε ότι η κόρη του που ζει στη Σκιάθο, υπέστη τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο επιτήδειος του ζήτησε να μεταβεί στο Αχιλλοπούλειο και η γυναίκα του να παραμείνει στο σταθερό προκειμένου να συνεννοηθούν για να του καταθέσει 18.000 ευρώ, ώστε η κόρη τους να γίνει καλά.

Ευτυχώς, ο Βολιώτης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άγνωστος άνδρας που ακουγόταν από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου μιλούσε σπαστά ελληνικά. Του έκλεισε το τηλέφωνο και στη συνέχεια τηλεφώνησε στην κόρη του και διαπίστωσε ότι εκείνη ήταν καλά στην υγεία της στο σπίτι της, ενώ όταν της τηλεφώνησε κοιμόταν.

Στη δεύτερη περίπτωση, Βολιώτης ενημέρωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μία γυναίκα η οποία έλεγε ότι είναι διευθύντρια σε κλινική του Νοσοκομείου και προσπαθούσε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία. Ο πολίτης κατάλαβε αμέσως ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι δύο Βουλγάρες δεν έχουν συλληφθεί για τις πράξεις τους στη Λάρισα λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους από υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερες και από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Συνεχίζουν την προανάκριση για τη διαλεύκανση και άλλων υποθέσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου