ΤΟΠΙΚΑ

Κατ’ επείγουσα εισαγγελική έρευνα: Σε εξηγήσεις οι μοναχοί

κατ-επείγουσα-εισαγγελική-έρευνα-σ-217985

Κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το ημερολόγιο – αντιεμβολιαστικό μανιφέστο που εξέδωσε Ιερά Μονή του Πηλίου που υπάγεται στο Αγιο Ορος και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, η οποία φοβίζει με αυτό τους πιστούς να εμβολιαστούν προειδοποιώντας τους με απρόβλεπτες βαριές συνέπειες.

Οι μοναχοί θα κληθούν να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για τις πράξεις τους που χαρακτηρίζονται από αντεπιστημονικό και τρομοκρατικό περιεχόμενο για τα εμβόλια σε μία στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Ομικρον σαρώνει τη Μαγνησία και προκαλεί καθημερινά εκατοντάδες νέες μολύνσεις.

Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει και το μέσο το οποίο εξέδωσε το εν λόγω ημερολόγιο για λογαριασμό της Ιεράς Μονής, αφού το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα όπως τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο, προβλέπει ποινές για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων όχι μόνο αυτών που τις διακινούν αλλά και τα μέσα ή τους ιδιοκτήτες μέσω των οποίων διευκολύνεται η διακίνηση.

Τόσο οι μοναχοί όσο και ο εκδότης απειλούνται με ποινές φυλάκισης 3 μηνών έως και 5 ετών και χρηματικές ποινές σε περίπτωση που διαπιστωθεί όντος ότι πραγματοποίησαν το εν λόγω αδίκημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα ψευδείς ειδήσεις διασπείρει όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία.

Στον φάκελο της υπόθεσης θα επισυναφθεί το εν λόγω ημερολόγιο για το οποίο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου καλείται παράλληλα να ερευνήσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ή το μέσο που προχώρησε στη σύνταξή του και την εκτύπωση.

Το ημερολόγιο τσέπης που διένειμε η Ιερά Μονή σε πιστούς μιλά για εμβόλια που παράχθηκαν από ζωντανά έμβρυα.

Όπως έχει καταγράψει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιαστείς» και φιλοξενεί αποσπάσματα δηλώσεων που φέρονται να έκαναν, βιολόγος, καθηγητές και δικηγόρος. Επίσης γίνεται επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως.

Ο συντάκτης του παραληρηματικού κειμένου μιλά για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου. «Η διαβόητη πανδημία του κορονοϊού και τα εμβόλια είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους, είναι ένα πείραμα της μετατροπής ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι», υποστηρίζεται μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του κειμένου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου