ΤΟΠΙΚΑ

Αρνείται τον δεύτερο φόνο ο 39χρονος

αρνείται-τον-δεύτερο-φόνο-ο-39χρονος-261178

Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη τον Αύγουστο του 2009 στη Νέα Ιωνία ο 39χρονος Βολιώτης, που προφυλακίστηκε για τον φόνο της νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη στις 11 Νοεμβρίου και μετά από λίγες μέρες διασταυρώθηκε με DNA ότι είχε διαπράξει και το πρώτο έγκλημα, ενώ είχε για υπεράσπισή του τον γιο του θύματος, τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Μηλίνη. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση και λέει ότιθα παλέψει για να αποδείξει την αλήθεια.

Ο σφαγέας οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να απολογηθεί για τη νέα ανθρωποκτονία, που τον βαρύνει μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία έγινε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Εφτασε στα δικαστήρια Βόλου γύρω στις 11:00 και συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο στις επανειλημμένες ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν γιατί διέπραξε το έγκλημα. Περπατούσε σιωπηλός με κατεβασμένο το κεφάλι, ενώ φαινόταν αισθητά αδυνατισμένος σε σχέση με την τελευταία μεταγωγή του στα δικαστήρια.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βόλου και ο δικηγόρος του Γεώργιος Κακαράντζας ζήτησε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε αποδεκτό και ορίστηκε να απολογηθεί αύριο Πέμπτη.Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο 39χρονος θεωρεί ότι είναι ατυχής συγκυρία που συνδέεται η δεύτερη ανθρωποκτονία με την πρώτη. Οπως ενημέρωσε, είχε μαζί του ολιγόλεπτη συζήτηση χθες για πρώτη φορά από κοντά.

«Λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο φόνο», είπε ο κ. Κακαράντζας, ο οποίος σημείωσε ότι ο 39χρονος είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, σκέφτεται συνεχώς την οικογένειά του και τα παιδιά του και ανησυχεί γι’ αυτά. «Θα προσπαθήσει να το παλέψει και να αποδείξει την αλήθεια», πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν έχει δίπλα του πρόσωπα να τον στηρίζουν απάντησε ότι «έχει τη στήριξη της οικογένειάς του».

Ο 39χρονος μόλις λίγες μέρες μετάτην προφυλάκισή του για τον φόνο της νονάς του, της 75χρονης Βολιώτισσας Ευθαλίας Αβραμίδου – Αλεξούλη, ενημερώθηκε από τον Κορυδαλλό ότι η αστυνομία διαλεύκανε τον φόνο της Νίκης Μηλίνη- Τσιρογιάννη και έχει οδηγηθεί στον ίδιο.

Μεταφέροντας τα συναισθήματά του, ο δικηγόρος του είπε: «Αισθάνθηκε έκπληξη, αναστατώθηκε, ταράχτηκε». «Οταν μας καλέσει ο ανακριτής Βόλου την επόμενη φορά και έχουμε και τη δικογραφία, θα απολογηθούμε ενώπιόν του. Θα πούμε όλη την αλήθεια», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη διασταύρωση των δειγμάτων των DNA, βάσει των οποίων έγινε η διαλεύκανση του πρώτου φόνου. Επανέλαβε ότι δεν έχει στα χέρια του τη δικογραφία. «Εσείς γνωρίζετε. Εγώ όχι ακόμη. Θα ξέρω μόλις λάβω τη δικογραφία. Θα μιλήσω μαζί του και από εκεί και πέρα θα απολογηθούμε και θα πούμε όλη την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κακαράντζας έχει αναλάβει να εκπροσωπεί τον 39χρονο και για τον φόνο της ΕυθαλίαςΑβραμίδου – Αλεξούλη μετά την παραίτηση του Γιάννη Μηλίνη, που εκπροσωπούσε τον σφαγέα μέχρι που ενημερώθηκε ότι είναι ο δράστης του φόνου της μητέρας του.

Η Νίκη Μηλίνη εντοπίστηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2009 στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία και η σορός της έφερε 25 μαχαιριές. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά το έγκλημα δεν είχαν οδηγήσει σε εξιχνίαση.

Η Αστυνομία είχε καταλήξει μόνο ότι ο δράστης είναι οικείο πρόσωπο, αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης του διαμερίσματός της, ενώ και η εικόνα στους χώρους του σπιτιού της μαρτυρούσε ότι πριν τον φόνο είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείο της άτομο.

Ωστόσο, είχε βρει δείγμα DNAστα νύχια της θανούσας, για το οποίο γνώριζε ότι ανήκε σε άγνωστο νεαρό άρρεν. Το δείγμα φυλασσόταν στη Τράπεζα Πληροφοριών του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών. Οταν ελήφθη δείγμα του DNA από τον 39χρονο μετά την εξιχνίαση του δεύτερου εγκλήματος, έγινε διασταύρωση και διαπιστώθηκε ότι ταδύο δείγματα ταιριάζουν απόλυτα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου