ΤΟΠΙΚΑ

Σε ψυχιατρική δομή οδηγήθηκε ο 53χρονος

σε-ψυχιατρική-δομή-οδηγήθηκε-ο-53χρονος-367847

Σε ψυχιατρική δομή της Βόρειας Ελλάδας οδηγήθηκε ο 53χρονος, που βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη αλυσοδεμένος στην αυλή του σπιτιού του και ελευθερώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία, ο ταλαιπωρημένος άνδρας εξετάστηκε από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και διαπιστώθηκε ότι προσωρινά χρήζει περιορισμού, καθώς πάσχει από κρίσεις επιληψίας, άλλα ψυχικά προβλήματα, ενώ έχει χρόνιο πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ.

Ελλείψει κρεβατιού αναζητήθηκε κενή θέση σε άλλη Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου και εντοπίστηκε σε Τμήμα που εφημέρευε στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Βόλου αναζητά δομή για τη φιλοξενία του μετά το πέρας της νοσηλείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας που εκκίνησε για τη δικαστική συμπαράσταση και οι κοινωνικές υπηρεσίες συλλέγουν στοιχεία.

Ο 53χρονος έμενε στην αυλή του σπιτιού του και όχι με την οικογένειά του μέσα στην οικία. Κοιμόταν σε μία μικρή ξύλινη παράγκα, στην οποία οι γονείς του είχαν φτιάξει εξωτερική τουαλέτα.

Για να μη φεύγει από το σπίτι και κινδυνεύει από ατύχημα οι γονείς του τον έδεναν με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων από μεταλλική περίφραξη. Είναι άγνωστο για πόσο διάστημα τον είχαν έτσι όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μετά από καταγγελία.

Η Αστυνομία επενέβη άμεσα για το πρωτοφανές περιστατικό που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας είναι πατέρας 4 παιδιών, όμως η γυναίκα του τον εγκατέλειψε εδώ και πολλά χρόνια.

Μέσα στο δράμα που ζούσε πριν από 1,5 χρόνο τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με αποτέλεσμα να έχει κινητικά προβλήματα και να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Οι γονείς του που τον είχαν περιορίσει στην αυλή του σπιτιού του συνελήφθησαν μετά την ελευθέρωσή του, οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 3 ετών έκαστος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τους επισημαίνει μετά το πέρας της δίκης ότι εάν δεν μπορούν να φροντίσουν τον 53χρονο, να απευθυνθούν στην Εισαγγελία.

Μετά τη δίκη ζήτησαν τον ακούσιο περιορισμό του από την Εισαγγελία Βόλου.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας χρειάζεται μία δομή όπως ένα Ιδρυμα ή ένα Γηροκομείο για να τον φιλοξενήσει μετά το πέρας της νοσηλείας του. Είναι πολύ ταλαιπωρημένος. Οι κοινωνικές υπηρεσίες συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να τεκμηριωθεί και τυπικά το ακατάλληλο του περιβάλλοντος της οικογένειάς του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου