Εννιά οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Βόλου με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-30, 16:37:54
Εννιά οι τρόφιμοι του Γηροκομείου  Βόλου με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο

Στους εννιά ανέρχονται οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Βόλου που νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα έγινε η τελευταία εισαγωγή, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Παύλος Πάνος σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση που επικρατεί στο Γηροκομείο Βόλου, μετά την εμφάνιση, προ ημερών, των πρώτων θετικών κρουσμάτων στον Covid – 19,  ο κ. Πάνος ενημερώνει ότι: «Συνολικά νοσηλεύονται 9 ηλικιωμένοι μας στο Αχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου  από τις 14/7/2021 που έγιναν οι πρώτες εισαγωγές μέχρι σήμερα 30/7/2021 που έγινε άλλη μια εισαγωγή. Έχουν υψηλό  ιικό φορτίο και η κατάσταση τους παραμένει σταθερή. Στον όροφο Covid -19 της Μονάδας Χρονίων Πασχόντων του Γηροκομείου νοσηλεύονται δύο ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στις 22/7/2021.Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 15.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματός μας σε συνεργασία με τον γιατρό, συνεργάτη του Γηροκομείου Βόλου ακολουθεί ακριβώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, στη Μονάδα Χρονίων Πασχόντων εργάζεται συγκεκριμένο προσωπικό, ώστε να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην υπάρξει μετάδοση του ιού στις υπόλοιπες πτέρυγες.

Επίσης η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνεται αναλυτικά για την κατάσταση κάθε εβδομάδα ή όποτε τα πρωτόκολλα το προβλέπουν.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους μας που νοσηλεύονται στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Μάνδρο Χαράλαμπο Διευθυντή της κλινικής Covid -19 του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου και σε συνεννόηση με τον γιατρό και τον ΕΟΔΥ, συμφωνήσαμε για τον τρόπο που θα επιστρέφουν με ασφάλεια τα περιστατικά από το Νοσοκομείο Βόλου στο Ίδρυμά μας.

Θα πραγματοποιείται εξέταση και σύμφωνα με τον αριθμό (γνωστό ως αριθμό κύκλων θετικοποίησης ο οποίος υποδεικνύει το ιικό φορτίο που φέρει ένα θετικό άτομο), αν το ιικό φορτίο των περιστατικών μας δεν είναι πολύ υψηλό θα επιστρέφουν σταδιακά στον όροφο Covid-19, που έχουμε δημιουργήσει στην Μονάδα Χρονίως Πασχόντων, ώστε να αποκλείσουμε την μεταδοτικότητα στους υγιείς ηλικιωμένους μας.

Τέλος, πραγματοποιείται καθημερινή ενημέρωση των συγγενών των ηλικιωμένων με κατανόηση, υποστήριξη και ενσυναίσθηση για την διαχείριση των συναισθημάτων τους».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=