ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα ζωή για τη μικρή Λυδία στην Αλόννησο

νέα-ζωή-για-τη-μικρή-λυδία-στην-αλόννησ-536385

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θύμισε η μεταφορά της μικρούλας από τη Χαλκίδα στην Αλόννησο – «Το παιδί δεν πρόκειται να γίνει ατραξιόν, θα προστατεύεται» δηλώνει ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής

Τη θαλπωρή του σπιτιού, στο οποίο μεγάλωσε στην Αλόννησο η μητέρα της, απολαμβάνει από χθες το απόγευμα η μικρή Λυδία, κόρη της άτυχης Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, σε έγκλημα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η μεταφορά της μικρούλας στην Αλόννησο θύμισε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Εγινε σε ουδέτερο περιβάλλον, κάτω από άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μην εκτεθεί το μωρό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς η υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης μητέρας της μονοπωλεί εδώ και ενάμιση μήνα την επικαιρότητα.

Μετά από συνεννόηση δικηγόρων και οικογενειών, η Σουζάνα Κράουτς, μητέρα της Καρολάιν, αναχώρησε χθες το πρωί από τον Βόλο για τη Χαλκίδα. Εκεί συναντήθηκε με τη μητέρα του συζυγοκτόνου και τον αδερφό του. Μαζί τους είχαν τη μικρή Λυδία την οποία και έδωσαν στη Σουζάνα.

Καμία από τις δυο οικογένειες δεν ήθελε να γίνουν τα πράγματα δημόσια και γι’ αυτό αποφασίστηκε μια συνάντηση μακριά από κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Η μητέρα της Καρολάιν ταξίδεψε με το μεσημεριανό πλοίο της γραμμής, τον «Πρωτέα» από Μαντούδι για Αλόννησο. Στις 17.20 το πλοίο έδενε στο λιμάνι της Αλοννήσου και η μητέρα της Καρολάιν μαζί με τη μικρή Λυδία επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο φιλικής οικογένειας και αναχώρησαν για το σπίτι τους. Μία νέα σελίδα στη ζωή της μικρούλας μόλις άρχισε.

Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να προστατεύει τη μικρή από οτιδήποτε μπορεί να την πληγώσει. «Η Λυδία δεν πρόκειται να γίνει η ατραξιόν του νησιού, θα προστατεύεται με κάθε τρόπο. Είναι ένα παιδί που θα μεγαλώσει όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Θα στηριχθεί από ψυχολόγους και με την αγάπη των παππούδων της θα καταφέρει να επουλώσει τις πληγές που θα δημιουργηθούν στην ψυχούλα της από την απώλεια της μητέρας της», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης.

Ο κ. Χαρμάνης επισήμανε επίσης ότι οι γονείς του συζυγοκτόνου έχουν εκδηλώσει την επιθυμία σύντομα να επισκεφτούν την Αλόννησο για να δουν τη μικρή. Διαθέτουν άλλωστε σπίτι στο νησί.

Οι επισκέψεις και η συνάντησή τους με τη μικρή Λυδία θα γίνονται στο σπίτι της οικογένειας της Καρολάιν. Βάσει της εισαγγελικής διάταξης έχουν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται πέντε φορές τον μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ όπως είναι γνωστό από τον 32χρονο συζυγοκτόνο αφαιρέθηκε προσωρινά η γονική μέριμνα.

«Αν οι γονείς του δράστη θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα και περισσότερες ώρες αν το ζητήσουν θα το έχουν το παιδί. Οι γονείς της Καρολάιν πιστεύουν ότι ο ψυχισμός και η ισορροπία του παιδιού επιβάλλει να έχει όλους τους παππούδες αφού στερείται τον πατέρα και τη μητέρα», είπε σχετικά ο Βολιώτης δικηγόρος.

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρμάνης για το μεγάλωμα της μικρής οι γονείς της Καρολάιν θα ζητήσουν τη γνώμη ειδικών επιστημόνων και θα προχωρήσουν ανάλογα.

Αναφορικά με την πορεία του ανακριτικού έργου ο Βολιώτης δικηγόρος ανέφερε πως πλέον «τελειώσαμε με το επείγον θέμα του παιδιού. Τώρα θα ασχοληθούμε με την ποινική δικογραφία, να συνδράμουμε και εμείς στο έργο του ανακριτή. Υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία, τα οποία ήδη διερευνά ο ανακριτής. Υπάρχουν διάφορα θέματα που ερευνώνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου