ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι» στο πάγωμα των επιταγών του πρώτου τριμήνου του 2021

οχι-στο-πάγωμα-των-επιταγών-του-πρώτ-781979

Από την Ενωτική Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών Μαγνησίας, που ζητεί κοινοβουλευτική παρέμβαση

Να μην παγώσουν οι επιταγές που λήγουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 ζητεί με επιστολή της στους βουλευτές Μαγνησίας η Ενωτική Πρωτοβουλία Επιχειρηματικών του νομού.

Η συνδικαλιστική παράταξη της ΟΕΒΕΜ επισημαίνει πως το «πάγωμα» θα είναι μέγα λάθος, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτές οι επιταγές προέρχονται από μεγάλες βιομηχανίες της χώρας και μέσω του ενδεχόμενου παγώματος, δε θα εισπραχθούν από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι υποχρεώσεις των οποίων, όμως, συνεχίζονται κανονικά.

«Στη συγκεκριμένη συγκυρία, πιστεύουμε και θα είναι, μέγα λάθος να «αφαιρεθούν» από το χαρτοφυλάκιό τους τα αξιόγραφα αυτά (οι επιταγές) και τα αντίστοιχα ποσά, μέσω του παγώματος και μετάθεσης πληρωμής έως και 75 ημέρες όπως φημολογείται. Οι επιταγές αυτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προέρχονται από μεγάλες βιομηχανίες της χώρας και μέσω του ενδεχόμενου παγώματος, δε θα εισπραχθούν από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι υποχρεώσεις των οποίων, όμως, συνεχίζονται κανονικά. Έτσι, με αυτή τη λογική, ο μικρός και πολύ μικρός επιχειρηματίας θα υποχρεωθεί να προσφύγει σε άλλους τρόπους ρευστότητας, σαφέστατα επαχθέστερους για εκείνον, τη στιγμή που ουσιαστικά οι επιταγές αυτές θα παραμένουν ανενεργές κατά την ημερομηνία έκδοσής τους» εξηγεί η Ενωτική Πρωτοβουλία και ζητά να βρεθεί λύση.

Επίσης ζητά να δοθούν διευκρινίσεις όσον αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι όροι και οι προϋποθέσεις με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ εντός και εκτός επιστρεπτέας, ενώ τέλος επαναφέρει το αίτημα για εφαρμογή όλων εκείνων των ευεργετημάτων που εφαρμόστηκαν στο 1ο lockdown (φορολογικές, ασφαλιστικές εκπτώσεις κτλ).

Την ανακοίνωση εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Επιχειρηματιών Μαγνησίας υπογράφουν οι: Σεραφείμ Μαουσίδης (πρόεδρος Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας), Νίκος Νάνος, (πρόεδρος Σωματείου Αδειούχων Ψυκτικών Μαγνησίας), Μαρία Τσελεπή, (πρόεδρος Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βόλου), Κωνσταντίνος Πελεκούδας, (πρόεδρος Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Μαγνησίας), Γιώργος Μπαρμπάκος (πρώην πρόεδρος Σ.Ι.Σ.Α.Μ.),Γιώργος Γκάλιος (πρόεδρος Συλλόγου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Μαγνησίας) και Τρύφωνας Πλαστάρας (επιχειρηματίας- Μέλος ΔΣ ΓΣΕΒΕΕ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου