ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Παράταση αναγγελίας για επιταγές λήξεως 10 έως 30 Μαρτίου 2020

χρ-μπουκώρος-παράταση-αναγγελίας-για-51985

Δέσμευση Σκυλακάκη μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επανέλθει στο ζήτημα των επιταγών που έληξαν κατά το διάστημα της πανδημίας, αλλά και του αντίστοιχου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τουριστικές περιοχές, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θ. Σκυλακάκης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρ. Μπουκώρου, ο οποίος ζήτησε την επέκταση της αναγγελίας στον Τειρεσία κατά 75 ημέρες και για τις επιχειρήσεις που εξέδωσαν επιταγές το διάστημα 10 έως 30 Μαρτίου, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάποιον που δεν πληρώνει την επιταγή στις 12 Μαρτίου, επειδή έκλεισε το μαγαζί στις 11 Μαρτίου, «αλλά εάν έχει κλειστό μαγαζί για 10 μέρες και χάνει τον τζίρο 10 ημερών, όντως μπορεί να βρεθεί σε δεινή θέση χωρίς δική του ευθύνη». Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να επανέλθει στο θέμα με ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα «για ένα κομμάτι της περιόδου» που αναφέρθηκε ο κ. Μπουκώρος.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η αναταραχή στην αγορά λόγω της πανδημίας ξεκίνησε ήδη από τις αρχές Μαρτίου», ενώ υπενθύμισε ότι «στις 11 Μαρτίου 2020 έκλεισαν τα σχολεία, στις 13 Μαρτίου η εστίαση και στις 17 Μαρτίου 2020 η εμπορική αγορά». «Είναι γεγονός», συνέχισε ο βουλευτής Μαγνησίας, «ότι πολλοί έμποροι, επαγγελματίες και γενικότερα μικρομεσαίοι βρέθηκαν σε αδυναμία κάλυψης των επιταγών του συγκεκριμένου διαστήματος, αφού αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους».

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον υφυπουργό, διότι με την εξαγγελία των σχετικών μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα χιλιάδες έμποροι και μικρομεσαίοι θα αποφύγουν την καταγραφή τους στο σύστημα του Τειρεσία και έτσι θα μπορέσουν, αφενός μεν να συνεχίσουν να διαθέτουν μπλοκ επιταγών και αφετέρου δε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΤΕΠΙΧ, προκειμένου να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους με καλύτερες πιθανότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου